Demlikte kalan çayı sakın atmayın! Her derde deva!

Aksaray Haberleri - 23.01.2016 - 15:31

Demlikteki çayı atmayın! Bir çok faydası var biliyor musunuz? Demlikteki eski çayı çöpe atmak yerine bunları deneyebilirsiniz. Demlikteki Çayı Atmayın! Bir Çok Faydası Var Biliyor musunuz? Demlikteki eski çayı çöpe atmak yerine bunları deneyebilirsiniz.

Matlaşmış saçınız mı var? Saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan sonra çaydanlıktaki çayı ılık su ile karıştırıp, suyu ile saçınızı durulayın. Bu sayede saçlarınız daha parlak ve ışıl ışıl olacaktır.

Çay ayak kokusunu da önlüyor; Demlikte kalan fazla çayı ayaklarınız sığacak kadar büyüklükteki kaba veya leğene döküp ılık su ile karıştırınız. Ayaklarınızı suyun içinde yatmadan önce 10 dakika bekletiniz. Hep ayağınızın rahatlamasına ve koku oluşumunu engelleyecektir.

Boğaz agrılarına da bire bir; Çayı içip bitirdikten sonra posasını süzüp suyunun sogumasını bekleyin. Sonrasında demli su ile gargara yapınız.

Çayın yaglı cilde faydasını biliyor musunuz? Banyo yaptıktan sonra tüm teninizi bir çaydanlık çay ile ovuşturun.

Derinizdeki yaraların temizlenmesi Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.

Eliniz balık, soğan mı kokuyor? Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Ya da soğan soydunuz, soğan kokuyor. İşte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın.

Gözünüz çapak mı yapıyor? Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun.

Buzdolabınız koku mu yapıyor? Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.

Aksaray Haberleri Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor

Aksaray Haberleri Esenler’de yolcu otobüsü alev alev yandı

Aksaray Haberleri Bayramın 2. günü İstanbul trafiği kilitlendi

Aksaray Haberleri Meteoroloji uyardı: Yurt genelinde yağış alarmı

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Handüzü Yaylası’nda

Aksaray Haberleri Türk dünyasının ortak bayramı: Nevruz coşkusu

Aksaray Haberleri Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz” mesajı

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’de sürpriz veda! Fred kararını verdi

Aksaray Haberleri Sanat dünyası ve alevi-bektaşi kanaat önderlerinden ortak “Nevruz-ı Sultan” mesajı

Aksaray Haberleri Victor Osimhen ameliyat olacak: Geri dönüş tarihini açıkladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021