Yerel Haberler - 12.12.2025 - 11:52
ANKARA-BHA
DEM Parti İmralı Heyeti Üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sonrası açıklama yapan Pervin Buldan, Bahçeli ve heyetine teşekkür ederek, “çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini” ifade etti. Buldan, 2 Aralık’ta İmralı’da yaptıkları görüşme ve sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin Bahçeli’yi bilgilendirdiklerini söyledi.
Buldan, sürecin geldiği aşamaları değerlendirdiklerini belirterek, “Bundan sonra yapılması gerekenler konusunda da istişarelerde bulunduk. Yeni bir zemin üzerinde ilerlemek gerektiğini düşünüyoruz. İkinci aşamaya geçtiğimizi söylemek gerekiyor. Bu aşamada yasal ve hukuki bir zemine ihtiyaç var. Bu düzenleme bir barış yasası olmalıdır.” dedi.
Buldan, komisyon ve siyasi partilerin yürüteceği çalışmaların önemine dikkat çekerek, yasaya ilişkin beklentilerini Bahçeli’ye aktardıklarını ifade etti. Süreçte Bahçeli’nin katkılarının kıymetli olduğunu vurgulayan Buldan, bundan sonraki aşamada da katkı beklediklerini dile getirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise görüşmeye ilişkin kısa açıklamasında, “Pervin Hanım her konuyu açıklıkla ifade ettiler. Her cümlesine imzamı atıyorum.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Düzcespor gençlerle Giresunspor’u 2-1 mağlup etti
Yerel Haberler Radyo yayıncılığında elektronik ölçümle yeni dönem başladı
Yerel Haberler Louvre Müzesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya
Yerel Haberler Elvan Işık Gezmiş; Bu bütçe halkın bütçesi değil
Yerel Haberler Murgul Belediyespor 3 puanı 3 golle aldı
Yerel Haberler Digor’da Badminton heyecanı başladı!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021