Defterdar Erdem: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele sıkı devam ediyor

Yerel Haberler - 26.02.2026 - 0:00

ISPARTA – BHA 

Vergi Haftası kapsamında Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, beraberindeki heyetle birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette, Isparta’daki vergi tahsilat oranları ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları ele alındı.

Defterdar Mustafa Erdem, Isparta’daki vergi tahsilat oranının yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirtirken, bu oranı daha da yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Erdem, bazı ilçe belediyelerinin önemli ölçüde vergi alacağı bulunduğunu ve bu alacakların tahsil edilmesi durumunda ilin tahsilat oranının yüzde 90’ın üzerine çıkacağını kaydetti.

Ayrıca Isparta Belediyesinin vergi borcunun bulunmamasını “son derece sevindirici” olarak nitelendirdi. “Amacımız her şeyi kayıt altına almak” Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini ifade eden Erdem, apartlar ve farklı sektörlerde sıkı denetimler yaptıklarını vurguladı. Erdem, “Gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda apartları titizlikle denetliyoruz.

Ayrıca veteriner klinikleri, diyetisyenler ve güzellik salonları gibi sektörlerde de denetimlerimiz devam ediyor” dedi. Ziyarete Defterdarlık Grup Müdürü Barış Savar, Gelir Müdürü Erol Kantar ve Gelir Uzmanı Gülnihal Gökcen de katıldı. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve üyeler Hakan Yaman, Samet Memiş, Yunus Özler ile Nasuh Özkan tarafından karşılanan heyet, basın mensuplarına Vergi Haftası kapsamındaki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gazeteciler, ziyaret nedeniyle memnuniyetlerini ifade ederek, “Toplumda vergi bilincinin yükselmesi için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. Ziyaret, karşılıklı sohbet ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yerel Haberler Afet ve acil durumlarda milyonlarca kişiye psikososyal destek

Yerel Haberler KVKK’dan avukatların kişisel verilerinin korunmasına ilişkin rehber

Yerel Haberler Mega Meydan Projesi, Gimat’ta modern yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor

Yerel Haberler Denizli’de Avşar üzümü coğrafi işaret tescili aldı

Yerel Haberler Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler 23 Eylül’de Kars’a geliyor

Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz “TÜMSED 1.Uluslararası GSG Zirvesi 2026 Gayrimenkul Sektörünün Geleceği” programında yer aldı

Yerel Haberler Kars’ta Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Yerel Haberler Ankara’da temizliğin adresi: Hanımağa Temizlik

Yerel Haberler F1’de 2027 sezonunda yarış mesafeleri kısalacak

Yerel Haberler TİMBİR’e yeni merkez binası; açılış için tarih belli oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021