Defterdar Erdem: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele sıkı devam ediyor

Yerel Haberler - 26.02.2026 - 0:00

ISPARTA – BHA 

Vergi Haftası kapsamında Isparta Defterdarı Mustafa Erdem, beraberindeki heyetle birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette, Isparta’daki vergi tahsilat oranları ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları ele alındı.

Defterdar Mustafa Erdem, Isparta’daki vergi tahsilat oranının yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirtirken, bu oranı daha da yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Erdem, bazı ilçe belediyelerinin önemli ölçüde vergi alacağı bulunduğunu ve bu alacakların tahsil edilmesi durumunda ilin tahsilat oranının yüzde 90’ın üzerine çıkacağını kaydetti.

Ayrıca Isparta Belediyesinin vergi borcunun bulunmamasını “son derece sevindirici” olarak nitelendirdi. “Amacımız her şeyi kayıt altına almak” Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini ifade eden Erdem, apartlar ve farklı sektörlerde sıkı denetimler yaptıklarını vurguladı. Erdem, “Gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda apartları titizlikle denetliyoruz.

Ayrıca veteriner klinikleri, diyetisyenler ve güzellik salonları gibi sektörlerde de denetimlerimiz devam ediyor” dedi. Ziyarete Defterdarlık Grup Müdürü Barış Savar, Gelir Müdürü Erol Kantar ve Gelir Uzmanı Gülnihal Gökcen de katıldı. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve üyeler Hakan Yaman, Samet Memiş, Yunus Özler ile Nasuh Özkan tarafından karşılanan heyet, basın mensuplarına Vergi Haftası kapsamındaki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gazeteciler, ziyaret nedeniyle memnuniyetlerini ifade ederek, “Toplumda vergi bilincinin yükselmesi için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. Ziyaret, karşılıklı sohbet ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yerel Haberler Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, TÜGVA yöneticilerini ağırladı

Yerel Haberler Borsada işlem gören altının kilogram fiyatı geriledi

Yerel Haberler İzmir merkezli 3 ilde organize suç operasyonu

Yerel Haberler 11 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 17 tutuklama

Yerel Haberler Beyoğlu’nda üniversite kampüsünde bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yerel Haberler Erkan Kolçak Köstendil, Kars 36 Spor’un antrenmanını ziyaret etti

Yerel Haberler Elazığ Belediyesi’nde 25 işçi için kura çekilecek

Yerel Haberler Ardahan’da çığ felaketi: İş makineleri kar altında

Yerel Haberler GSB Spor Okulları’nda yüzme antrenmanları tüm hızıyla sürüyor

Yerel Haberler Ulu Camii ramazan teravihlerine hazır

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021