Aksaray Haberleri - 26.05.2015 - 12:12
Isparta Dedegöl Dağında geleneksel olarak düzenlenen ETUDOSD Dağcılık şenliğinin bu yıl 19.cusu geniş katılımla gerçekleşti. Ülke ve Yurt dışı genelinden 2000 kişinin akın ettiği şenliğe Aksaray ilimizden Avni Gökçe, Cezmi Türkmen, Rahmi Özçiftçi ve Ercan Gökçe eşlik etti.
Ülkemizin Tabiat olarak en güzel doğa güzelliklerine sahip olan Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi Dedegöl Dağı Melikler Yaylası hafta sonu Dağ ve doğa severleri ağırladı. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen 2 bin civarında dağcı Melikler yaylasında konaklayıp Zirve tırmanışı düzenledi.
Ülke genelinden ve Yurt dışından katılımcıların olduğu şenlik Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan kısa adı ETUDOSD olan Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği tarafından organize ediliyor. Şenlik 2 gün sürüyor bu yıl 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen şenlik, yaklaşık 2000 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye Dağcılık Federasyonun denetiminde gerçekleşen şenlik ilk gün katılımcıların gelişleri kayıtların yapılması yerleşmeler ve yemek ikramlarıyla başladı. Aynı günün akşam saatlerinde organizasyon komitesinin çadırı önünde yapılan resmi açılış ve konuşmalar ile gerçekleştirilecek faaliyetler ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Aksaray Dağ Arama Kurtarma Derneği (Aksadak) Yönetim kurulu başkanı Avni Gökçe etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada ; amacımız öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, bu aktivitelere katılım yaparak ilimizin diğer şehirlerde tanıtımını yaparak Aksaray’ın doğal ve tarihi güzelliklerini birebir anlatma fırsatını buluyoruz. dağcılık sporuna katılmak isteyen fakat bu konuda kendisini hazır hissedemeyen tüm gönüllüleri, düzenlenen etkinliklere katılmaya davet etti. dağcılık, trekking ve doğa sporunun gerekli önlemler alındıktan sonra, en güvenilir ve sağlıklı spor dallarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Doğaya ve doğa sporlarına ilginin her geçen gün arttığının altını da çizen Gökçe, özellikle genç nüfusun, hem sağlıklı spor yapmak hem de vakitlerini doğa ile iç içe geçirmek isteğiyle bu spor dalını her geçen gün daha da benimsediklerini söyledi.
Bizlere desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz Şeref Ataklı’ya Gençlik Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan’a, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’a, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen’e teşekkürlerimizi sunarız.
Aksaray Haberleri Asensio için kritik viraj: Dünya Kupası umudu sürüyor
Aksaray Haberleri Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı
Aksaray Haberleri Antalya’da yangın faciası: 6 ölü
Aksaray Haberleri Doğu Karadeniz turizmi ve yöresel ürünler
Aksaray Haberleri Mescid-i Aksa’da Bayram Günü saldırı ve müdahale
Aksaray Haberleri SGK geri ödeme listesine 36 yeni ilaç eklendi
Aksaray Haberleri Sakarya’daki hızlı tren fabrikasında çalışmalar hız kesmiyor
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesel krizler küresel barışı tehdit ediyor
Aksaray Haberleri Isparta’da aile kavgası kanlı bitti: Polis memuru hayatını kaybetti
Aksaray Haberleri MSB’den İncirlik’teki siren iddialarına açıklama
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021