Cumhuriyet’in 92.Yılını Kutlamanın Kıvancını Yaşıyoruz

Aksaray Haberleri - 28.10.2015 - 12:29

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşunun 92. yıldönümünü Millet olarak kutlamanın kıvanç ve de heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşunun 92. yıldönümünü millet olarak kutlamanın kıvanç ve de heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Yurdunu ve özgürlüğünü her zaman ön planda tutan, vatanı ve özgürlüğü için gerektiğinde canını vermekten kaçınmayan Türk milletinin, hürriyetini esaret altına almak isteyenlere, ülkesini bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşını zaferle noktaladığını hatırlatan Acar, “Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün gerçekleştirdiği en büyük devrimlerden biridir. Ülkemiz, 1914′ te başlayan ve 4 yıl süren Birinci Dünya Savaşı’nda, yanında yer aldığımız devletlerin yenilmesi ile yenik sayılmış ve düşmanlarca paylaşılmak istenmiştir. Yüreğindeki vatan ve millet sevgisine güvenen, gücünü Türk Milletinden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu durumu kabullenmeyerek kurtuluş mücadelesini başlatmıştır” dedi.

ACAR sözlerine şöyle devam etti;“Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün liderliğinde, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız olan yurdumuz düşmanlardan kurtarılmıştır. Aziz Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz için bir onurdur, gururdur. Bu anlamlı günde,Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları kanları pahasına vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimiz ‘in 92.Yılını kutlamanın onuru ve gururu ile sonsuza kadar güçlü, hür ve bağımsız olarak kalacak Türk Milleti’nin ve Aksaray’lıların ve Basın camiasının bu büyük bayramını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”Dedi.

Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021