Yerel Haberler - 03.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Dünyanın kritik bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, yalnızca Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada değil, küresel ölçekte ciddi bir eksen kaymasının yaşandığını ifade etti. Uluslararası kurumların etkisini yitirdiğini, güç dengelerinin bozulduğunu ve uluslararası hukukun büyük ölçüde devre dışı bırakıldığını dile getiren Erdoğan, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan sistemin temellerinin sarsıldığını söyledi.
Küresel adaletsizliğin giderek derinleştiğini vurgulayan Erdoğan, dünyanın küçük bir kıvılcımla daha büyük çatışmalara sürüklenebilecek bir atmosferde olduğunu kaydetti. Komşu İran’a yönelik saldırılarla başlayan sürecin de bu tabloyu gözler önüne serdiğini belirtti.
Birleşmiş Milletler sisteminin temsil ettiği çok taraflılık, egemen eşitlik ve anlaşmazlıkların diplomasi yoluyla çözümü gibi ilkelerin, sistemi kuran aktörler tarafından zedelendiğini ifade eden Erdoğan, insan hakları ve hukuk vurgusu yapan ülkelerin bugün bu değerleri ihlal ettiğini söyledi.
Belirsizlik, gerilim ve hukuksuzluğun öne çıktığı bir dönemde Türkiye’nin net bir duruş sergilediğini belirten Erdoğan, ülkesinin huzur, istikrar ve dayanışmadan yana olduğunu vurguladı. Türkiye’nin sorunların diyalog ve diplomasiyle çözülmesini savunduğunu kaydeden Erdoğan, çatışma yerine müzakereyi, savaş yerine barışı desteklediklerini ifade etti.
Erdoğan, “Öldürmenin, katletmenin, haydutluğun, soykırımın ve soykırımcıların değil; hakkın, hakikatin ve nerede olursa olsun insanı yaşatmanın tarafındayız.” dedi.
Yerel Haberler Süper Lig’de 26 ve 27. haftanın takvimi netleşti
Yerel Haberler 38 ilde FETÖ operasyonu: 182 tutuklama
Yerel Haberler ASÜ’de Aksaray’a özgü hediyelik seramik sergisi açıldı
Yerel Haberler RTÜK’ten Taşdelen Lisesi olayına yayın yasağı
Yerel Haberler Öğretmen Fatma Nur Çelik son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler TBMM Başkanı Kurtulmuş: Siyaset, diyalog zeminini açık tutarak daha nice sorunları çözecektir
Yerel Haberler Sarp Sınır Kapısı’nda Türkiye–Gürcistan dostluk sofrası
Yerel Haberler Nacar’dan Müslüm Polat’a teşekkür
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021