Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörsüz Türkiye hedefine ulaşacağız”

Yerel Haberler - 10.12.2025 - 8:26

ANKARA-BHA

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 77’nci yıl dönümü nedeniyle yayımlanan mesajında Erdoğan, Beyanname’nin bugün de evrensel bir taahhüt olarak önemini koruduğunu ancak dünyanın birçok bölgesinde insan hakları ihlallerinin sürdüğüne dikkat çekti. Barış ve adalet kavramlarının değer kaybettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramına işaret etti.

“Gazze’deki yıkım, Beyanname’deki değerlerin ağır darbe aldığının göstergesi”

Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak nitelendiren Erdoğan, 70 bini aşkın Gazzelinin hayatını kaybettiğini belirterek, yaşananların uluslararası insan hakları değerlerinin ağır tahribata uğradığını gösterdiğini söyledi. Gazze’nin ayağa kaldırılmasının tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, kalıcı barışın ancak ateşkesin güçlendirilmesi ve iki devletli çözüm modelinin hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca İsrail’in ateşkesi ihlal eden saldırılarına değinerek, uluslararası toplumu İsrail üzerindeki baskıyı artırmaya çağırdı. Sudan’daki iç çatışmalar için de Türkiye’nin barış ve diyalog odaklı girişimlerini sürdürdüğünü söyledi.

“Nefret söylemlerinin özgürlük bahanesiyle teşvik edilmesi kabul edilemez”

Mesajında kültürel ırkçılık, İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına da dikkat çeken Erdoğan, nefret suçlarının görmezden gelinmesinin ya da düşünce özgürlüğü adı altında teşvik edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Türkiye’nin tarihsel mirası doğrultusunda dünyanın her yerinde insan haklarını savunmayı sürdüreceğini ifade etti.

“Terör musibetinden milletimizi ebediyen kurtaracağız”

Yaklaşık yarım asırdır Türkiye’nin refah ve istikrarını hedef alan terörün tamamen ortadan kaldırılması için kararlı adımların atılacağını belirten Erdoğan, “Önce Terörsüz Türkiye, ardından Terörsüz Bölge idealine ulaşacağız. Bunda kararlıyız, sabırlıyız, samimiyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün Gazze, Filistin, Sudan ve tüm dünya için barış, huzur ve adalet getirmesi temennisiyle tamamladı.

Yerel Haberler Isparta Eğirdir’de otomobilde 2 genç ölü bulundu

Yerel Haberler Çorum FK kombine satış takvimini açıkladı

Yerel Haberler Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu

Yerel Haberler İran’dan dondurulmuş varlık açıklaması: Herhangi bir kısıtlama yok

Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı

Yerel Haberler AKK Türk siyasetinin mihenk taşlarından Murat Karayalçın’ı ağırladı

Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021