Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’a yakışır bir kampüs kuracağız”

Yerel Haberler - 13.03.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1. Etap Temel Atma Töreni ile Üniversitenin 16 Eğitim ve Yurt Binasının Toplu Açılış Töreni”nde konuştu.

“Aziz İstanbullular, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’nın kıymetli mensupları, istikbalimizin teminatı sevgili gençler, kıymetli misafirler; hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Baharın habercisi olan bu güzel havada, Fatih’in emaneti Aziz İstanbul’umuzda sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Sizlerin vasıtasıyla İstanbul’umuzun 39 ilçesindeki 16 milyon vatandaşımızın her birine buradan selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.

“Birazdan inşallah Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin birinci etabının temelini atacak, ayrıca yapımı tamamlanan 16 hizmet binamızın resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Hem yeni tıp fakültemiz hem de çiçeği burnunda hizmet binalarımız üniversitemize, İstanbul’umuza, öğrenci ve hocalarımıza, hasta ve hasta yakınlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin dönüşüm çalışmaları Büyük Marmara depremi akabinde başlatılmış fakat ne yazık ki son derece yetersiz kalmıştı. Güçlendirme ve yeniden inşa faaliyetlerini daha etkin bir hale getirmek üzere 2013 yılında yeni bir süreç yönetimi planladık.” dedi.

“Hastanemizi hem başka bir yere taşımamız hem de depreme dayanıksız olan eski binayı yıkıp aynı yere yenisini inşa etmemiz gerekiyordu. 2018’den itibaren tüm bu çalışmalar yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyesinde devam ettirildi.” dedi.

“Proje üç etaplı tasarlandı ve eş zamanlı olarak hem inşaata başlanması hem de eğitim ve sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettirilmesi hedeflendi. Bu amaçla normalde son etap olarak inşası planlanan alana yaklaşık 40 bin metrekare büyüklüğünde 23 adet çelik konstrüksiyon bina inşa edildi.” dedi.

Erdoğan, çalışmalar sırasında arkeolojik kazılar da yapıldığını belirterek, “Hastanemiz arkeolojik sit alanı içinde yer aldığı için burada kazı çalışmaları da yapıldı. Kültür Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen bu kazılar sonucunda binlerce eser gün yüzüne çıkartıldı.” dedi.

900 yataklı modern sağlık kampüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla birlikte Cerrahpaşa’da büyük bir sağlık ve eğitim kampüsünün hayata geçirileceğini belirtti.

“İnşallah buradaki projemizi tamamladığımızda toplam 650 bin metrekare kapalı alana sahip, 150’si yoğun bakım olmak üzere 900 hasta yatağı ve 40 ameliyathanesi bulunan, 3 bin araç kapasiteli kapalı otopark, helikopter pisti, eğitim ve yurt binalarının da yer aldığı modern, güçlü ve İstanbul’a yakışır bir kampüs kurmuş olacağız.” dedi.

Erdoğan, hastane binalarının depreme dayanıklı şekilde tasarlandığını da vurguladı.

“Proje kapsamındaki tüm hastane binalarımızı sismik izolatörle donatılmış ve depreme dayanıklı olacak şekilde tasarladık.” dedi.

Törende ayrıca üniversitenin farklı yerleşkelerinde tamamlanan hizmet binalarının da açılışının yapıldığını belirten Erdoğan, “Bugün dört farklı yerleşkede toplam 190 bin metrekare kapalı alana yayılan 16 hizmet binasının da resmi açılışını yapacağız.” dedi.

“Bu binalarımız geniş otopark imkanlarıyla, amfileri, derslikleri, laboratuvarları, spor tesisleri, eğitim seminer ve toplantı salonlarıyla, kütüphaneleri, idari ofisleri ve daha pek çok sosyal alanlarıyla üniversitemize önemli bir değer katacak.” dedi.

“Proje nihayete erdiğinde Abayi Mescidi, Hubyar Mescidi, Etyemez Mirza Baba Tekkesi, Bekar Bey Tekkesi, Muvakkithane, tarihi çeşmelerimiz ve çok sayıda ecdat yadigarı eserimiz de inşallah ihya edilmiş olacak.” dedi.

 

Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, Şavşat ilçesinde muhtarın sorunlarını dinledi

Yerel Haberler Kuşadası’nda rüşvet operasyonu: Başkan gözaltına alındı

Yerel Haberler Hükümlülere Ramazan Bayramı’nda açık görüş izni

Yerel Haberler Petrol fiyatları geriledi

Yerel Haberler Bayram öncesi ikinci el araç piyasasında hareketlilik

Yerel Haberler Prof. Dr. İlber Ortaylı entübe edildi

Yerel Haberler 10. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması All Star sonuçlandı

Yerel Haberler Aksaray’da bayram öncesi şekerleme denetimi

Yerel Haberler Fenerbahçe zirve peşinde Fatih Karagümrük deplasmanında

Yerel Haberler Derbi sonrası PFDK’dan cezalar: Beşiktaş’a milyonluk fatura

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021