Yerel Haberler - 19.08.2025 - 13:28
ANKARA-BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin insani diplomasi vizyonuna vurgu yaparak “Gazze’ye bugüne kadar 101 bin tondan fazla insani yardım ulaştırdık, UNRWA’ya sağladığımız destek 40 milyon doları aştı” dedi.
Dünyada 300 milyondan fazla insanın en temel insani ihtiyaçlardan yoksun olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bunun tüm insanlığı sorumluluğa çağıran acı bir tablo olduğunu ifade etti. “İnsani yardım, siyaset üstü bir vicdan meselesidir” diyen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin millî gelire oranla dünyanın en cömert ülkeleri arasında bulunduğunu hatırlattı.
Erdoğan, “Mazlumun kimliğine ve inancına bakmaksızın her coğrafyaya uzattığımız yardım eli, insanlık onurunu savunma irademizin en güçlü göstergesidir. Küresel krizler insani yardım faaliyetlerimizi zorlaştırsa da ihtiyaç duyulan her yerde bu çabadan vazgeçmeyeceğiz. İnsanı merkeze alan daha adil bir dünya inşa edeceğiz” mesajını verdi.
Paylaşımda ayrıca, “Kapımızı insanlığa kapamayacağız”, “Mazlumlara koşmak dinimizin bize emridir” ifadeleriyle Türkiye’nin çeşitli insani yardım faaliyetlerinden görüntülere yer verildi.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021