Yerel Haberler - 28.07.2026 - 0:00
KIRIKKALE – BHA
Türkiye’de en fazla şehit veren ilçeler arasında yer alan Çubuk’un kahraman evlatlarını ölümsüzleştirmek amacıyla hazırlanan portreler, dernek binasında düzenlenen ziyarette teslim edildi.
Dernek Başkanı Zeki Avan, bu anlamlı hediyeden dolayı ressam İzzet Selen’e teşekkür ederek, “El emeği ve göz nuruyla hazırlanan bu eserler bizleri derinden duygulandırdı. Şehitlerimize verilen değerin en güzel örneklerinden biri olan bu çalışma bizim için çok kıymetlidir. Şehit ve gazilerimiz sadece ailelerinin değil, milletimizin ortak değeridir. Bu anlamlı destek ve ziyaret asla unutulmayacaktır. Eserlerimizi derneğimizde, festivalde ve düzenlenecek sergilerde vatandaşlarımızla buluşturacağız.” dedi.
Ressam İzzet Selen ise uzun zamandır Çubuklu şehitlerin portrelerini çizmek istediğini belirterek, “Dernek Başkanımız Zeki Avan’ın yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına 80 şehidimizin portresini hazırladım. Kalemimle de olsa bir katkı sunabildiysem ne mutlu bana. Herkes imkânı ölçüsünde şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, günün anısına Ressam İzzet Selen’e üzerinde Çubuk şehitlerinin yer aldığı Şehitler Panosu hediye edildi.
Anlamlı buluşma, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Yerel Haberler Fenerbahçe, Avrupa’da üst tur biletini arıyor
Yerel Haberler AKK “SözOnda Deneyim Paylaşım Platformu” söyleşilerinde Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’ı ağırlayacak
Yerel Haberler Kars’ta ortalama hız dönemi 1 Ağustos’ta devreye giriyor
Yerel Haberler TİMBİR, 2. İletişim Şûrası’na tam kadro katıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021