Yerel Haberler - 01.04.2026 - 0:00
ÇORUM – BHA
Çorum’un zengin mutfak kültürünü uluslararası alanda tanıtma hedefiyle yürütülen gastronomi çalışmaları, düzenlenen toplantıda kapsamlı şekilde ele alındı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre; kentin UNESCO gastronomi yolculuğu kapsamında gerçekleştirilen toplantıya: Vali Ali Çalgan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TSO Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Belediye Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Eray Çetinkaya, Gastronomi alanında görev yapan Salih Karslıoğlu ve Yusuf Süleyman Bölükbaş, Gastronomi Uzmanı Adnan Şahin katıldı.
Toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, önümüzdeki sürece ilişkin yol haritası da belirlendi. Açıklamada, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yapılarak, bu birlikteliğin istişare odaklı toplantılarla daha da güçlendirilerek sürdürüleceği ifade edildi.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizin gastronomi alanındaki potansiyelini uluslararası platformda daha görünür kılmak adına kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.”
Yerel Haberler Tarım Ve Orman Bakanlığı Biyokaçakçılara Göz Açtırmıyor
Yerel Haberler Ronaldo’lu Al Nassr Suudi Arabistan Pro Lig’de şampiyon oldu
Yerel Haberler KATSO Heyetinden TBMM’de ziyaret
Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi Ocak – Şubat 2026 Bülteni yayında
Yerel Haberler 112 Acil Tek Tuşla İhbar Dönemi Başladı
Yerel Haberler Süper Lig’de en çok süre alan futbolcu belli oldu
Yerel Haberler Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Yapay Et’ Açıklaması
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021