Yerel Haberler - 30.07.2025 - 15:12
ANTALYA-BHA
AK Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP’li Manavgat Belediyesi’ni hedef alarak, son dönemde kamuoyuna yansıyan yolsuzluk ve rüşvet iddialarını sert sözlerle eleştirdi. Çokal, “Belediyecilik, halkın vergisiyle şahsi ikbal inşa etme alanı değildir” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Çokal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2023 yılında Manavgat’ta söylediği “Manavgat Belediyesi nasıl yönetiliyorsa, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz” sözlerine atıfta bulunarak, bu sözlerin adeta kendi içinde bir “itirafa” dönüştüğünü söyledi.
Çokal, açıklamasında, belediye başkanı ve meclis üyelerinin parti üyeliklerinin askıya alındığı ya da istifa ettiği bir yönetim krizinin yaşandığını vurguladı. Milyon euroluk rüşvetler, baklava kutularında taşınan paralar ve lüks yaşam tarzlarıyla anılan iddiaların, Manavgat’ın ve Antalya’nın adını zedelediğini belirtti.
CHP’li belediyelerin yıllardır süregelen ihmalleri sonucu Antalya’nın ciddi altyapı sorunları yaşadığını ifade eden Çokal, “Antalya, turizmin başkenti olması gerekirken hizmetin değil, şikâyetin merkezi haline gelmiştir” dedi. Ulaşım, temizlik ve şehir planlamasında yaşanan sorunların halkı mağdur ettiğini belirten Çokal, CHP’li yerel yönetimlerin vizyonsuzlukla suçladı.
Açıklamasında hukuki sürece saygılı olduklarını belirten Çokal, masumiyet karinesine de vurgu yaptı ancak kamuoyuna yansıyan ifadeler ve görüntülerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Tuğba Vural Çokal, “Ortaya saçılan her bilgi, yerel yönetimin kamu kaynaklarını kimlere ve nasıl savurduğunu gösteriyor,” dedi.
Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni dönem yarın resmen başlıyor
Yerel Haberler ATİB’den Türk Basını ile bir araya geldi
Yerel Haberler Bakan Uraloğlu’ndan Sıfır Atık Günü mesajı: Daha sürdürülebilir bir Türkiye için çalışıyoruz
Yerel Haberler “TUA Astro Hackathon” ödülleri sahiplerini buldu
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Çevremizdeki savaş, enerji krizi ve Türkiye’nin stratejik gücü
Yerel Haberler 1 Nisan son gün: APP plakaya 140 bin lira ceza
Yerel Haberler Brent petrolde savaş alarmı: Fiyatlar 116 doları aştı
Yerel Haberler Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu kar ve yağmur uyarısı
Yerel Haberler Giresun Millet Bahçesi inşaatı sona geldi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021