Çocuklar Bilim Kampına Yoğun İlgi Gösterdi

Ana Manşet - 30.01.2024 - 15:16

Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile başlatılan bilim kampına öğrenciler yoğun katılım gösterdi. 2 şubata kadar sürecek bilim kampında, çocuklar çeşitli etkinliklerle eğlenceli zaman geçiriyor. 8-12 yaş aralığında ki öğrenciler, bilimin eğlenceli haliyle tanışıyor, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyorlar.

Ara tatil nedeniyle Aksaray Bilim Merkezi’nin düzenlediği Bilim Kampı’na katılan çocuklar, bilimsel çalışmalar yaptı, el becerilerini geliştirirken ufuklarını genişletti, takım oyunları oynadı, bilimsel çalışmaların nasıl olduğuna dair fikir sahibi oldu.

8-12 yaş aralığında bulunan çocuklara uygun bilim kamplarında; öğrenciler sistem atölyesinde, dene-yap atölyesinde, teknoloji ve bilim atölyesinde ve doğa atölyesinde eğlenerek öğrenirken, aileler çocukların verimli bir sömestr tatili geçirmelerinden oldukça memnun. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ara tatil döneminde yapılan bilim kampına ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Bilimi, sanatı, teknolojiyi seven bir topluma sahip olmak adına ilk olarak bunun için çalışmalar yapmak gereklidir. Bir işi sevdirmenin en iyi yolu ise onu en eğlenceli hali ile sunmaktır.

Bilim kampları bu alanda çocuklarımız için mükemmel bir seçenek. Öğrencilerimizin kampa gösterdikleri ilgi memnuniyet verici. Hem verimli vakit geçirip hem de stres atılabilecek bir kamp süreci yaşıyorlar. Bilimle, sanatla tanışmanın yaşı yoktur; fakat ne kadar erken olursa o kadar iyi olur elbette. Bu sebeple özellikle de çocuklar için bilim kampları son derece önemlidir. Onların yaşına ve seviyesine uygun çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş günler sayesinde şehir hayatları içerisinde belki de sahip olamadıkları, göremedikleri deneyimleri yaşama imkanına sahip oluyorlar. Yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmenin yanı sıra bu kamplarda tamamen bilim ve sanata dair konular konuşuluyor. Üstelik yalnızca konuşmakla kalınmayıp aynı zamanda atölyelerde elde edilen deneyimlerle konular pekiştiriliyor. Gençlerimize, çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Ana Manşet Afyonkarahisar ve Dinar’dan AK Parti’ye yeni katılım

Ana Manşet Erzurum’da kritik sığınak toplantısı

Ana Manşet Aylardan mayıs ama hala kar mücadelesi devam ediyor

Ana Manşet Bilecik’te orman yangınlarına karşı hava kalkanı

Ana Manşet Kars Aynalı Köşk duruşmasında gergin anlar yaşandı

Ana Manşet Gazze’de can kaybı 72 bin 742’ye çıktı

Ana Manşet Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev değişimi

Ana Manşet Digor’da ilk kez düzenlenen şenlik büyük coşkuya sahne oldu

Ana Manşet Kırıkkale’de çocuklar camide buluşuyor

Ana Manşet Bakan Işıkhan’dan emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021