Aksaray Haberleri - 11.02.2016 - 16:35
Aksaray, bölgenin en yeni tıbbi teknolojisi ile donatılmış çocuk yoğun bakım ünitesine kavuşuyor.
Aksaray Devlet Hastanesinde, Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesinin yapımına start verildi.
Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Himmet DURGUT; Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesinin tamamlandığında Aksaray’ın ve bölgenin önemli bir eksikliğinin daha giderileceğini açıkladı.
Genel Sekreter Durgut; “2016 yatırım planımız içerisinde yer alan Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesi için ihale sürecini tamamlayarak, yapımı için dünden itibaren start verdik. Aksaray kısa sürede kritik hastalıkları bulunan çocuklarımızın kalabileceği 2. basamak yoğun bakım ünitesine kavuşacak. 8 yataklı olarak planlanan yoğun bakım ünitemiz, son tıbbi teknolojiler ile donatılmış olacak. Hastanemizin Ş.V.Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasına yaptığımız yoğun bakım ünitemiz, tamamlanıp hizmete girdiğinde Aksaray’ın ve bölgenin önemli bir eksikliği giderilmiş olacaktır” dedi.
Aksaray Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Kılıçaslan da; “Aksaray Devlet Hastanesi olarak, yoğun bakım yatak sayımızı arttırıyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binamızda, 18 yataklı yeni doğan ünitemiz var. 7 yoğun bakım yatağı ve 1 izolasyon yatağı ile toplamda 8 yataklı 2.basamak Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitemizin hizmete girmesi ile birlikte, yoğun bakım eksikliği nedeniyle il dışına Çocuk hasta sevklerimiz sona erecektir. Pediatrik (Çocuk) Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte Anne Otelimizi de yeniden düzenleyerek hizmete açacağız. Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Aksaray Haberleri Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma
Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği
Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”
Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Aksaray Haberleri Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Aksaray Haberleri Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021