Aksaray Haberleri - 20.02.2019 - 13:23
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla başlatılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un öncülüğünde yürütülen II. 100 günlük eylem planı çerçevesinde Çocuk İşçiliği ile mücadele kapsamında, Aksaray Valiliği koordinasyonunda Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından farkındalık amacıyla bir dizi projeler gerçekleşmiştir. Bu kapsamda Ocak 2019 ayı içerisinde Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında Çocuk İşçiliği İle Mücadele konusu gündeme alınmıştır. Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI tarafından alt komisyon kurulması talimatı ile Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, SGK ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün de bulunduğu “Çocuk İşçiliği İle Mücadele Birimi” kurulmuş ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
Bu kapsamda Çocuk İşçiliği Potansiyeli olan okullar tespit edilmiş öğrencilerle beraber Aksaray Valisi Sayın Ali MANTI’nın katılımlarıyla Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından sinema etkinliği düzenlenmiştir. Ayrıca sportif faaliyetler de ve sosyal medyada ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE kapsamında duyuruların gerçekleştiği ÇOCUKLUK BİZDE KALSIN sloganıyla şehirde kurum ve kuruluşların işbirlikleri içerisinde faaliyetler devam etmektedir. Okullar, muhtarlıklar ve esnaflar ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapılarak gönül elçiliği teklif edilmiştir.
Ayrıca Aksaray’da riskli bölgelerde ikamet eden aileler evlerinde, İlimize mevsimlik tarım işçisi olarak gelen misafir işçilerde bulundukları yerlerde ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapılmış ve anket düzenlenmiştir. Bu aileler arasında tespit edilenler Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarla düzenlemiş olduğu TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında işe yerleştirilmişlerdir.
Aksaray Haberleri Edirne’de 665. Kırkpınar coşkusu görkemli açılışla başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta ekmek fiyatlarına zam: Yeni tarife 15 lira oldu
Aksaray Haberleri AKK’ya İz Bırakanların Konuğu Leyla Gencer oldu
Aksaray Haberleri Beypazarı Belediye Başkanı Kasap’dan, Çin Büyükelçiliği’ne ziyaret
Aksaray Haberleri Türkiye’yi kavuran sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor
Aksaray Haberleri TİMBİR Genel Kurulu’nda Yeni Dönem Heyecanı
Aksaray Haberleri Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler
Aksaray Haberleri UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı
Aksaray Haberleri Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar
Aksaray Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021