Yerel Haberler - 19.10.2026 - 10:50
GİRESUN – BHA
AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Ekrem Faruk Civelekoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin belediyecilik faaliyetlerine yönelik eleştirilerde bulundu.
Kentteki yol sorunları, su faturaları, imar düzenlemeleri ve devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Civelekoğlu, belediyenin hizmet ve yatırım politikalarını eleştirdi.
Civelekoğlu, “Giresun’da son üç yılda belediyecilik denilince akla ne geliyor?” sorusunu yönelterek bozuk yollar, yüksek su faturaları, imar revizyonu ve İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların vatandaşların gündeminde olduğunu savundu.
Kentte yeni yatırımların ve projelerin gündeme gelmesi gerektiğini belirten Civelekoğlu, belediyenin çalışmalarını yetersiz bulduğunu ifade etti.
Civelekoğlu, “Giresunlu artık sorunları değil, projeleri konuşmak; şehrine kazandırılan yatırımları, yükselen eserleri görmek istiyor.” dedi.
Belediyenin Kent Lokantası uygulamasına da değinen Civelekoğlu, kentte daha fazla yatırım ve projenin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.
Belediyeye 321 yeni personel alındığını öne süren Civelekoğlu, personel sayısı ile dışarıdan alınan hizmetler arasında değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti.
Belediyenin yaklaşık 1200 personeli bulunduğunu ileri süren Civelekoğlu, meydandaki havuz ve bankların boyanması gibi işlerin neden dışarıdan hizmet alınarak gerçekleştirildiğini sordu.
Civelekoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Elbette insanlar işe alınsın, ekmek kazansın. Bizim emekçi kardeşlerimizle hiçbir meselemiz yok. Ancak Giresun halkının da şunu bilmeye hakkı var: Bu kadar personel varken böylesine basit işler neden dışarıya yaptırılıyor? Belediyenin kendi imkânlarıyla yapılabilecek işler için neden ayrıca para harcanıyor?”
Belediye kaynaklarının kullanımına ilişkin sorularının yanıtlanmasını isteyen Civelekoğlu, Başkan Köse’nin belediyecilik performansının kamuoyu tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Yerel Haberler Isparta’da İHH ekibi için arama çalışmaları sürüyor
Yerel Haberler Giresun’da evsel atıklar enerjiye dönüştürecek
Yerel Haberler Civelekoğlu’ndan Giresun Belediyesine hizmet eleştirisi
Yerel Haberler İl Müdürü Çelebi, Ağrı Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti
Yerel Haberler NATO’nun Satranç Şampiyonu Türk Silahlı Kuvvetleri oldu
Yerel Haberler Karabağ’dan Zengezur’a: İki bayrak, tek yürek, ortak gelecek
Yerel Haberler Gebze’de araç dereye düştü: 1 ölü, 1 kayıp
Yerel Haberler Gebze’de araç dereye düştü: 2 kişinin cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler Tunay Gıda, İnovaLİG 2026’da Türkiye ikincisi oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021