Aksaray Haberleri - 04.07.2017 - 10:29
CHP Aksaray il başkanı Av. Ali Rıza Toprak yaptığı açıklamada; Çiftçilerimiz arpa ile hasada başladı. Buğday pazarına gelen mahsul henüz hükümet tarafından taban fiyat belirlenmediğinden, buğday pazarı esnafının insafına bırakıldı.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı geleneksel hale getirdiğini belirttiği Hasat Bayramını Kazıcık Tol’da kutladı. Aksaray Valisi Aykut Pekmez Hasat Bayramında Anadolu’nun bize Allah’ın bir lütfu ve atalarımızın mirası olduğunu belirterek tarımsal verimliliğimizi ve kalitemizi artırmamızın gerektiğini belirtti. AKP grup başkanvekili İlknur İnceöz ve AKP’li STK başkanlarının katıldığı Hasat Bayramında nedense hiç kimse, neden taban fiyatlarının açıklanmadığını sormadı. Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı çiftçilerimizden çok AKP erkânının bu toplantıya çiftçilerin Hasat Bayramı demek doğru olmasa da Ziraat Odası Başkanımız Hasat Bayramı diyerek gündemi belirledi.
Çiftçilerimiz tarım hasadına başlamadan önce AKP hükümeti arpa, buğday, mısır gibi tarım ürünlerinde ve Karkas Et’te ithalat düzenlemesi yaptı. Yani ithalatı kolaylaştırdı, vergileri indirdi. Yerli üretici yani çiftçilikle ve hayvancılıkla geçinenler bu işe isyan ediyor. Çiftçilerimizin adına bu işi protesto etmesi yerli üretimi koruması gerekenler bayram yapıyor.
Ülkemizde artı değer çiftçilikle, hayvancılıkla, imalatla artar. İthalatla sorunları çözmeye çalışanlar gerçek üreticileri zarar ettirir, canından bezdirir, iflas ettirir. Türkiye gıdada kendi kendine yeten ülkeler arasında ilk 6’da iken AKP iktidarı döneminde nohuttan kuru fasulyeye, mercimekten buğdaya, koyun keçiden danaya her şeyimiz dışarıdan gelir oldu. Üstelikte Rusya’dan Çin’e, Kanada’dan Brezilya’ya, Hollanda’dan Avustralya’ya her ülkeden tarım ürünü ve canlı hayvan ithal etmeye başladık. Temel gıdada dışa bağlı olduk.
Eli nasırlı, alnı güneş yanıklı emeğiyle geçinen çiftçinin Hasat Bayramını kutluyoruz. Bu zor koşullar altında da olsa bol ve bereketli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.
Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı
Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”
Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak
Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor
Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi
Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı
Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor
Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı
Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021