Yerel Haberler - 13.08.2025 - 16:30
A. Kadir KİPER/AFYONKARAHİSAR-BHA
Son günlerde ulusal basında gündem olan ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eber Gölüne destek vermek amacıyla Çay ilçesine gelen CHP milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Ali Karaoba, Ali Fazıl Kasap ve Nail Çiler “Eber Gölü Yaşasın Hareketi” ne destek vermek için göl kıyısında basın açıklaması yaptı.
Konuşmalarda, gölün yok olma tehlikesine karşı ortak mücadelenin acilen güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Eber gölünde düzenlenen organizasyona; CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’a; CHP Çay İlçe Başkanı Murat Cingöz, CHP Akşehir İlçe Başkanı Sevim Uzun Yaşayacak, CHP Sultandağı İlçe Başkanı İsmahan Nergiz, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Devrim Ölmez, Yakasenek Köyü Muhtarı Mevlüt Kurtulmuş, Eber Köyü Muhtarı Adem Zengin, AFÇED üyeleri, Eber Gölü Yaşasın Hareketi gönüllüleri, Eber, Sultandağı Akşehir ve Çay halkı katıldı.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Çay İlçe Başkanlığı ve Eber Gölü Yaşasın Platformu Lideri Ekrem Önder Çiftçi tarafından organize edilen toplantıda açılış konuşmasını Eber Gölü Yaşasın Platformu Lideri E. Önder Çiftçi yaptı.
Çiftçi konuşmasında; 160 kilometre kare olan Eber gölünün 3 kilometreye kadar gerilediğini bununda ekolojik dengeyi bozduğunu söyledi.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Erhan Duha açıklamasında; bu seneki yaşanan don olaylarının Eber gölünün kuruması nedeniyle olduğunu söyledi.
CHP milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Ali Fazıl Kasap, Nail Çiler ve Ali Karaoba birer konuşma yaparak, Eber Gölünün gelecek kuşaklara miras olarak bırakılması ve kurtarılması için Türkiye Büyük Millet Meclisinde Afyonkarahisar halkının güçlü sesi olacaklarını belirterek bu haklı mücadelenin sonuna kadar arkasındayız mesajı verdiler.
Yerel Haberler Düzcespor gençlerle Giresunspor’u 2-1 mağlup etti
Yerel Haberler Radyo yayıncılığında elektronik ölçümle yeni dönem başladı
Yerel Haberler Louvre Müzesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya
Yerel Haberler Elvan Işık Gezmiş; Bu bütçe halkın bütçesi değil
Yerel Haberler Murgul Belediyespor 3 puanı 3 golle aldı
Yerel Haberler Digor’da Badminton heyecanı başladı!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021