CHP Merkez İlçe Başkanı Er, Tecavüz insanlık suçudur

Aksaray Haberleri - 22.11.2016 - 12:36

CHP Aksaray Merkez ilçe başkanı Ünal Er yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz hafta gündemimize sokulan, tecavüzü aklamaya yönelik yasa tasarısı bugün saat 14.00’de TBMM’de görüşülecektir. AKP büyük tartışmalara neden olan bu önergeyi meclise sundu ve yine AKP vekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet partilerinin açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önerge bugün tekrardan alt komisyona gönderilmiştir.

Yasa hedef kitle olarak 15 yaş altını almaktadır. Bu durumda 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden bir erkek, 4 yıl sonra çocukla evlendiği takdirde cezası ertelenmektedir. Eğer evlilik devam ederse tecavüzcü bu suçtan kurtulmaktadır. Bu yasa evlilik yaşının 12’ye kadar düşmesine sebep olabilecek bir kapı aralamaktadır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak çocuk evliliklerine karşıyız. Ayrıca kız çocuklarının tecavüzcüsü ile evlendirilmesine ve tecavüzcünün cezai yaptırımdan kurtulmasına sonuna kadar karşıyız. Siz bir çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirdiğiniz takdirde ona ömür boyu işkencenin kapısını açmış olursunuz.

Tecavüz insanlık suçudur. Tekrar ediyorum ‘’Ne olursa olsun tecavüz insanlık suçudur’’ ve cezai yaptırımı olmak zorundadır. Yasalar kadını korumak zorundadır. Çocukları korumak zorundadır. Bu yasa ile 4 bine yakın faili serbest bırakmakla kalmıyor, toplumumuzun ahlak temelleri altına dinamitler yerleştiriyorsunuz. Tecavüzü meşrulaştırıyorsunuz.

Bazı yandaş gazetelerde Cumhuriyet Halk Partisi aile düşmanlığı yapıyor şeklinde haberler yapılıp algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sizin aile anlayışınız bu mudur? Aile kavramının temelinde saygı ve sevgi yatar. Fail ve mağdurun evliliği onların aile olduğu anlamına mı gelir? Tecavüzcüsü ile evlenmek zorunda kalan mağdurun her günü psikolojik işkence ile geçer.

Tecavüzcüsü ile mağdurun evlenmesiyle sonuçlanan durumlarda, tecavüzcüye ceza uygulanmamasını öngören yasa tasarısının altına imzasını atan vekillere buradan sesleniyorum. Tecavüzün kelime anlamını biliyor musunuz? Mağdur’un kelime anlamından haberdar mısınız? Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerekirse bu konuyu Anayasa Mahkemesine, oda olmazsa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacağız. Tecavüze yasal kalkan oluşturmanıza asla izin vermeyeceğiz.

Bu iğrenç zihniyetle kıran kırana kavgadayız. Bu kavga insan kalabilmenin kavgası, bu kavga umudun kavgası ve bu kavga çocuklara ve kadınlara bu ülkede cehennemi yaşatanların, en ağır cezalarla yargılanması için ne gerekiyorsa yapacağımızın açık beyanıdır. Bu mücadeleyi omuzladığımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Aksaray Haberleri Türkiye-Belçika İşbirlikleri Güçleniyor

Aksaray Haberleri İmamoğlu’nun yargılandığı “casusluk” davasında savcı tutukluluğun devamını istedi

Aksaray Haberleri Antalya’da operasyon: 25 kişi gözaltında

Aksaray Haberleri 33 İlde FETÖ’ye Operasyon, 69 Şüpheli Yakalandı

Aksaray Haberleri Erzurum mutfağına mühür: Paça Çorbası tescillendi

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder’i makamında ağırladı

Aksaray Haberleri Sinop’ta Dereyi Kirleten Tesise 1 Milyon 678 Bin Tl Ceza

Aksaray Haberleri Çin ile Tanıştım Haber Ödülleri başvuruları başladı

Aksaray Haberleri Erzurum’da Milli Teknoloji Atölyesi’nin temeli atıldı

Aksaray Haberleri 2026 Yılı Rüzgârın Yılı Olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021