Yerel Haberler - 15.06.2026 - 0:00
GİRESUN – BHA
Giresun’un 44 santralle Karadeniz’de en fazla HES’e sahip illerden biri olduğunu belirten Gezmiş, derelerdeki canlıların öldüğünü ve bölgede kanser vakalarının arttığını vurguladı.
Doğal alanların Ankara’da çizilen haritalarla maden ruhsat alanlarına dönüştürüldüğünü ifade eden Gezmiş, Karadeniz’in en önemli turizm değerlerinden olan Mavi Göl ve Kuzalan Şelalesi arasındaki HES projelerine de tepki gösterdi.
Kalkınmanın sadece yer altı kaynaklarına indirgenemeyeceğini savunan Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, doğayı koruma çağrısı yaparak şunları söyledi: “Bizim toprağımızın üstü, altından bin kat daha değerlidir. Bizim asıl madenimiz; Türkiye’nin akciğeri olan ormanlarımız, tertemiz havamız, suyumuz, fındığımız ve çayımızdır. Giresun’un doğası, dereleri ve yaşam alanları enerji ve rant projelerine feda edilemez. Karadeniz’in eşsiz doğasını korumak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.
Yerel Haberler Ağustosta en fazla ciro artışı hizmet sektöründe
Yerel Haberler Ticarette sınırlı artış, perakendede güçlü yükseliş
Yerel Haberler Türkiye’nin ihracatı eylülde yüzde 15,4 arttı
Yerel Haberler GSB burs ve kredi başvuruları başladı: Son gün 16 Ekim
Yerel Haberler “Ceza Sahası” belgeseline festivalden iki ödül
Yerel Haberler Yedi asırlık miras: Cumalıkızık
Yerel Haberler Kabine Beştepe’de toplanıyor: Gündemde hangi başlıklar var?
Yerel Haberler Gökyay Vakfı Satranç Müzesi 11. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021