Çapan Oflaz’dan Sert Çıkış: “S Plakalı Servisçiler Mağdur Ediliyor”

Ana Manşet - 20.12.2025 - 12:17

Aksaray Minibüscüler, Halk Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkan Adayı Çapan Oflaz, S plakalı servis araçlarında plaka devir hakkının kapalı olmasına sert tepki gösterdi. Oflaz, mevcut uygulamanın servis esnafını adeta kilitlediğini belirterek, “Bu sistem esnafı mağdur ediyor, emeği yok sayıyor” dedi.

S plakalı servis araçlarında yıllardır süregelen plaka devir yasağının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Oflaz, “Bu işi 20–30 yıl yapmış insanlar var. Sağlığı bozulan, işi bırakmak zorunda kalan esnaf var. Ancak gelinen noktada plakasını devredemiyor, yılların emeğinin karşılığını alamıyor. Bu açık bir haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Mevcut yönetimlerin ve yetkililerin bu soruna göz yumduğunu savunan Oflaz, “Esnafın sorunları öteleniyor, görmezden geliniyor. S plakalı servisçiler sahipsiz değil. Bu düzen böyle gitmez” diyerek tepki gösterdi.

Başkan seçilmesi halinde konunun kararlılıkla takipçisi olacağını belirten Oflaz, “Plaka devir hakkı esnafın en temel hakkıdır. Bu hak alın teriyle kazanılmıştır. Gerekirse kapı kapı dolaşır, Ankara’nın yolunu aşındırırız. Esnafın hakkını kimseye yedirmeyiz” şeklinde konuştu.

Servis esnafı ise yapılan açıklamalara destek vererek, yıllardır çözülemeyen bu sorunun artık ertelenmemesi gerektiğini ve plaka devir hakkının bir an önce yasal zemine kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi.

Ana Manşet Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor

Ana Manşet Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor

Ana Manşet Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi

Ana Manşet Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı

Ana Manşet Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı

Ana Manşet Kocaeli’de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü

Ana Manşet Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi

Ana Manşet Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı

Ana Manşet MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı’nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi

Ana Manşet Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021