Çankaya Abidin Paşa Köşkü ‘Milli Mücadele Müzesi’ artık ücretsiz ziyaret edilebilecek

Yerel Haberler - 05.01.2026 - 8:14

Şevket Gölük – BHA Ankara

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’nin artık tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini açıkladı.

Ücretsiz dönem başladı

Başkan Hüseyin Can Güner, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, Ankaralılara bekledikleri müjdeyi verdi. Belediye Meclisi’nin aldığı karar uyarınca, müzenin kapıları 2026 yılından itibaren tüm ziyaretçilere bedelsiz olarak açıldı. Güner,Bütün komşularımızı, Milli Mücadele ruhuna tanıklık etmek için Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzemize davet ediyorum. ifadelerini kullandı.

Çankaya ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yer alan tarihi köşk, sadece bir müze değil, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın planlandığı ve stratejik adımların atıldığı bir hafıza merkezi olma özelliği taşıyor. Müze, Cumhuriyet’in kalbi olan Çankaya’nın en değerli tarihi noktalarından biri olarak kabul ediliyor.

Ne zaman ziyaret edilebilecek?

Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamada, müzenin ziyaret saatleri ve konum bilgileri şu şekilde paylaşıldı:

Ziyaret günleri: Pazartesi hariç her gün.

Ziyaret saatleri: 10.00 – 16.00 (Öğle arası: 12.30 – 13.30)

Başkan Güner: Tüm komşularımızı bekliyoruz

Başkan Hüseyin Can Güner’in davetiyle yeni bir döneme giren müze, özellikle öğrencilerin, tarih meraklılarının ve Ankara’nın kültürel mirasını keşfetmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya aday. Çankaya Belediyesi, “Cumhuriyetin Kalbi” vurgusuyla tüm vatandaşları bu anlamlı tarihe tanıklık etmeye çağırdı.

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok konuşulan Maduro iddiasına yanıt: Öyle bir şey yok

Yerel Haberler Kıymetli Maden Ticaret Sistemi’ne yeni düzenleme

Yerel Haberler Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan gazetecilerle anlamlı buluşma

Yerel Haberler Bakan Göktaş: Doğum izninin 24 haftaya çıkarılmasını önerdik

Yerel Haberler Erdoğan: 2026 Türkiye Yüzyılı reformlarının hayata geçirileceği yıl olacak

Yerel Haberler Neymar, Santos’taki sözleşmesini 2026 Aralık ayına kadar uzattı

Yerel Haberler Neymar, Santos’taki sözleşmesini uzattı

Yerel Haberler Fransa: Grönland üzerinden gelen her türlü tehdide karşı hazırlık yapıyoruz

Yerel Haberler Kars’ta toplantı ve gösteri yürüyüş güzergahları belirlendi

Yerel Haberler Erdoğan: Türkiye Yüzyılı reform programını 2026’da hayata geçireceğiz

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021