Yerel Haberler - 05.01.2026 - 8:14
Şevket Gölük – BHA Ankara
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi’nin artık tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini açıkladı.
Başkan Hüseyin Can Güner, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, Ankaralılara bekledikleri müjdeyi verdi. Belediye Meclisi’nin aldığı karar uyarınca, müzenin kapıları 2026 yılından itibaren tüm ziyaretçilere bedelsiz olarak açıldı. Güner, “Bütün komşularımızı, Milli Mücadele ruhuna tanıklık etmek için Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzemize davet ediyorum.“ ifadelerini kullandı.
Çankaya ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yer alan tarihi köşk, sadece bir müze değil, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın planlandığı ve stratejik adımların atıldığı bir hafıza merkezi olma özelliği taşıyor. Müze, Cumhuriyet’in kalbi olan Çankaya’nın en değerli tarihi noktalarından biri olarak kabul ediliyor.
Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamada, müzenin ziyaret saatleri ve konum bilgileri şu şekilde paylaşıldı:
Ziyaret günleri: Pazartesi hariç her gün.
Ziyaret saatleri: 10.00 – 16.00 (Öğle arası: 12.30 – 13.30)
Başkan Hüseyin Can Güner’in davetiyle yeni bir döneme giren müze, özellikle öğrencilerin, tarih meraklılarının ve Ankara’nın kültürel mirasını keşfetmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya aday. Çankaya Belediyesi, “Cumhuriyetin Kalbi” vurgusuyla tüm vatandaşları bu anlamlı tarihe tanıklık etmeye çağırdı.
Yerel Haberler İstanbul merkezli sahte reçete operasyonu: 26 gözaltı
Yerel Haberler Antalya’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yerel Haberler Erzincan TSO İftarında Muhteşem Kalabalık
Yerel Haberler Trump’tan İran’a uyardı: 20 kat karşılık veririz
Yerel Haberler Netanyahu: İran’a saldırılar sürecek
Yerel Haberler Hatay’da İki Firari Yakalandı
Yerel Haberler İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 13 şüpheli gözaltında
Yerel Haberler Rusya’dan Google’a 11,4 milyon ruble ceza
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021