Çanakkale’de orman yangınına müdahale sürüyor

Yerel Haberler - 17.08.2025 - 6:22

ÇANAKKALE – BHA

Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28’de çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede Eceabat ilçesi sınırlarına kadar yayıldı.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tedbir amaçlı olarak 5 köyden toplam 251 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Vatandaşlardan 112’sinin Eceabat Gençlik Konukevi’nde misafir edildiğini belirten Vali Toraman, “Başta orman teşkilatımızın kahramanları olmak üzere tüm kurum ve ekiplerimiz mücadeleyi sürdürüyor. Şu an itibarıyla yangın tahliye edilen yerleşim alanlarına ulaşmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Yangına havadan 12 uçak ve 12 helikopterle destek verilirken, karadan ise 75 arazöz, 20 itfaiye aracı, 16 dozer, 84 farklı iş makinesi ve toplam 985 personel görev yapıyor.

Yangın tehlikesi nedeniyle Gelibolu’nun Karainebeyli, Eceabat’ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri önlem amaçlı boşaltıldı.

Yerel Haberler 5 yerleşim yeri için sandık kurulacak

Yerel Haberler Akçadağ’a Yeni Tarım ve Orman Müdürlüğü binası geliyor

Yerel Haberler Tahkim Kurulu’ndan cezalara onay: Galatasaray’a 1,4 milyon lira

Yerel Haberler Bursa’da bir evden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı

Yerel Haberler İnönü Üniversitesi’nden Malatya Teknokent’e yeni hizmet binası

Yerel Haberler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan ArtAnkara 12. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarını ziyaret etti

Yerel Haberler Kalp sorunu yaşayan Kandın Hava ambulansı ile Ankara’ya gönderildi

Yerel Haberler Malatyalı esnaf Önder Karcı araç bakımında kritik noktaları açıkladı

Yerel Haberler Hafta sonu planı yapacaklar dikkat: Türkiye genelinde yağış etkili olacak

Yerel Haberler Adıyaman’da 8 yaşındaki kayıp çocuk ölü bulundu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021