Aksaray Haberleri - 10.06.2015 - 14:50
Aksaray’da doğuştan cam kemik hastası (Osteogenesis İmperfekta) olan iki kardeş, birbirlerine olan bağlılıkları ve mücadele azimleri sayesinde hastalıkla mücadele ediyorlar.
Merkeze Bağlı Yalnızceviz Köyü’nde yaşayan ve doğuştan cam kemik hastası olan 17 yaşındaki Sahire ve 18 yaşındaki Sema Karataş kardeşler, birbirlerine olan destekleriyle aynı hastalığa karşı mücadele ediyorlar.
RÖP(02.12)”Biz cam kemik hastasıyız kardeşim ile beraber o olmasaydı biz mücadele edemezdik.Onunla beraber vakit geçiriyoruz,hayatımızı böyle geçiriyoruz. Oyun oynuyoruz televizyon seyrediyoruz arabamızla geziyoruz.Kardeşimle her şeyimiz aynı izlediğimiz diziler bile aynı.
Kemiklerinin hassas olmasından dolayı dışarı çıkamayan ve günün tüm anında beraber vakit geçiren kardeşlerin oynadığı oyun, yedikleri yemek, sevdiği müzikler bile aynı.
RÖP(02.51)”Ablam benim her şeyim,o olmazsa bu hastalıkla mücadele edemezdik.Onu çok seviyorum.
Aynı kaderi paylaşan kardeşlerin en büyük destekçileri aileleri
RÖP(03.01)”Benim iki kızım biri 18 yaşında biri 17 yaşında ikisi de kemik hastası.Ben olsun eşim olsun çok güzel ilgileniyoruz bunlarla.Hastalıklarını yenmek için birbirlerine çok güzel destek veriyorlar biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz.
Yakın zamanda Aksaray’daki sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir akülü araca kavuşan kardeşlerin en büyük hayali ise izledikleri bir dizi setini ziyaret ederek orda oynayan hayranı oldukları oyuncularla tanışmak.
Aksaray Haberleri TMGD Danışmanları ve Kuruluşları Derneği Diyarbakır’da üyeleri ile toplantı düzenledi
Aksaray Haberleri Ferdi Kadıoğlu, Brighton’da sezonun oyuncusu seçildi
Aksaray Haberleri Çorum’da düzenlenen güzellik merkezi operasyonunda 4 kişi tutuklandı
Aksaray Haberleri Binlerce yıllık gelenek yine aynı yerde kutlandı
Aksaray Haberleri Ticaret Bakanlığı’ndan Kurban Bayramı öncesinde dolandırıcılık uyarısı
Aksaray Haberleri Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri otobüs firmalarını ve sebze hallerini denetledi
Aksaray Haberleri Gençler sanatla buluştu: “Penguenin kanatları” sahnelendi
Aksaray Haberleri Kars’ta dev kaçakçılık operasyonu: 5 adrese eş zamanlı baskın
Aksaray Haberleri İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu’ndaki tüm tekneleri alıkoydu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021