Aksaray Haberleri - 25.05.2018 - 10:18
Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında usul ve esasları Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği ile belirlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları uygulanmaktadır.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA KATILAN KATILIMCI VE KURSİYERLERE 61,65 TL’YE KADAR CEP HARÇLIĞI
14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şûrası’nda kamuoyuna ilan edildiği üzere, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara, bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için kurs/program süresince aylık 400 TL’lik bakım desteği sağlanacaktır.
HEDEF DAHA FAZLA KADIN İSTİHDAMI
Bu kapsamda sanayi sektöründeki en az % 50 istihdam garantili mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası yalnız bir çocuk için aylık 400 TL bakım desteği ve günlük 45 TL’ye kadar günlük cep harçlığı , imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara ise aynı şekilde bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası yalnız bir çocuk için aylık 400 TL bakım desteği ve günlük 61,65 TL’ye kadar cep harçlığı verilecektir. Kurs ve program katılımcısı olan bu kadınların İş Kazası ve Meslek Hastalıkları ile Genel Sağlık Sigortası Primleri de karşılanmaktadır.
Kursiyerler ve katılımcılar bir taraftan mesleki deneyim kazanırken diğer taraftan maaş ve sigortaları İŞKUR tarafından ödenmektedir.
Böylelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla ulusal istihdam stratejisi ve cumhuriyetimizin 100.yıl hedefleri doğrultusunda kadın istihdamında hedeflerin yakalanması için önemli bir uygulama hayata geçmiştir.
Yaptığımız bu çalışmayla Aksaray’da daha fazla kadının çalışma hayatında yer almasını hedefliyoruz.
Aksaray Haberleri Şimşek: Turizm geliri 2025’te 65,2 milyar dolara ulaştı
Aksaray Haberleri İnternetten altın alımında risk artıyor
Aksaray Haberleri Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda
Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi bugün belli oluyor
Aksaray Haberleri Kadın işsizliği 12 yılın en düşük düzeyine geriledi
Aksaray Haberleri Şam yönetimi ile YPG arasında ateşkes ve entegrasyon anlaşması
Aksaray Haberleri AJet’in yurt dışı bağlantılı uçuşlarında indirim
Aksaray Haberleri Fenerbahçe Avrupa’da istikrarını sürdürüyor
Aksaray Haberleri KVKK’dan Kişisel Verileri Koruma Günü’nde 3 ayrı yarışma
Aksaray Haberleri CİMER’e yapılan acil başvuru sonrası Altındağ’da bina boşaltıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021