BYEGM’den Gazetecilere “Göç ve Mültecilik” Semineri

Aksaray Haberleri - 19.10.2017 - 11:36

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına yönelik olarak 5 hafta süreyle Antalya’da bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Türkiye’de vatandaşların mülteci algısı üzerindeki en büyük etkiyi yazılı ve görsel basının oluşturduğunu ifade etti. Mülteci algısının biçimlendirilmesinin göç yönetimi açısından oldukça önemli hale geldiğini vurgulayan Fidancı, basında doğru terminoloji kullanımı, kişisel bilgilerin gizliliği ve haberin yapılış çerçevesinin önem kazandığını söyledi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” projesi kapsamında basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme ve eğitim seminerlerinin organize edildiğini belirten Fidancı, 5 hafta süreyle Antalya’da gerçekleştirilecek seminerlere basın mensuplarının gruplar halinde davet edileceğini belirtti.

BYEGM’nin yerel medyanın güçlendirilmesine önem verdiğinin altını çizen Fidancı, bu amaçla BYEGM tarafından eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Aksaray Haberleri Beypazarı Adliyesinde görev süreleri sona eren Hâkim ve Savcılar başka yerlere atandı

Aksaray Haberleri 39 saniyede kıyameti yaşadılar: Venezuela enkaz altında!

Aksaray Haberleri RTÜK Başkanı Daniş yayıncı kuruluşları ve futbol yorumcularını uyardı

Aksaray Haberleri “Eski Kastamonu Fotoğrafları”Sergisinin açılışı AKK’de gerçekleşti

Aksaray Haberleri Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit davasında hüküm verildi

Aksaray Haberleri Kadir İnanır 77 yaşında yaşamını yitirdi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan karne günü mesajı

Aksaray Haberleri Dijital Şiddet ve Siber Zorbalık Paneli Ankara’da gerçekleştirildi

Aksaray Haberleri ASİAD Heyetinden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa’ya Ankara ziyareti

Aksaray Haberleri Hatay İskenderun’da asansör kazası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021