BYEGM’den Gazetecilere “Göç ve Mültecilik” Semineri

Aksaray Haberleri - 19.10.2017 - 11:36

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” isimli projesi kapsamında, basın mensuplarına yönelik olarak 5 hafta süreyle Antalya’da bilgilendirme ve eğitim seminerleri verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Türkiye’de vatandaşların mülteci algısı üzerindeki en büyük etkiyi yazılı ve görsel basının oluşturduğunu ifade etti. Mülteci algısının biçimlendirilmesinin göç yönetimi açısından oldukça önemli hale geldiğini vurgulayan Fidancı, basında doğru terminoloji kullanımı, kişisel bilgilerin gizliliği ve haberin yapılış çerçevesinin önem kazandığını söyledi. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından “Basın Mensupları için Göç Terminolojisi ve Mülteci Konularında Bilgi ve Farkındalık Arttırma” projesi kapsamında basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme ve eğitim seminerlerinin organize edildiğini belirten Fidancı, 5 hafta süreyle Antalya’da gerçekleştirilecek seminerlere basın mensuplarının gruplar halinde davet edileceğini belirtti.

BYEGM’nin yerel medyanın güçlendirilmesine önem verdiğinin altını çizen Fidancı, bu amaçla BYEGM tarafından eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, gazeteci değişim programları ve basın özendirme yarışmaları düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Aksaray Haberleri Okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacak

Aksaray Haberleri Burdur’un Antalya bağlantısı için önemli güzergah

Aksaray Haberleri YKS tercihleri sona erdi: Gözler üniversite yerleştirme sonuçlarında

Aksaray Haberleri AK Parti Burdur il gençlik kollarından Kur’an Kursu öğrencilerine serinleten sürpriz

Aksaray Haberleri Fenerbahçe otobüsü saldırısında 11 yıl sonra yeni adım: 5 şüpheliye operasyon

Aksaray Haberleri Sözleşmeli er ve uzman erbaş başvurularında süre uzatıldı

Aksaray Haberleri Terörsüz Türkiye düzenlemesi Meclis’ten 467 oyla geçti

Aksaray Haberleri Mustafa Özkan: “Milletimizle Çeyrek Asır, Türkiye Geleceğe Hazır”

Aksaray Haberleri Bakan Kurum: Bir kez daha zoru başardık

Aksaray Haberleri ”Mekke Anlaşması Genişliyor mu?”

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021