Büyükşehir’den Trabzon’da engelleri kaldıran şenlik

Yerel Haberler - 11.05.2026 - 0:00

TRABZON – BHA 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ve Kent Konseyi iş birliğinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. “Yaşamın İçindeyiz Hep Birlikte” temasıyla düzenlenecek olan Birlikte Yaşam Şenliği, 13 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 11.00’de Avni Aker Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

Toplumda farkındalık oluşturmayı, birlik ve dayanışma kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte, birbirinden renkli programlar yer alacak. Gün boyunca sahne performansları, oyun grupları, yüz boyama etkinlikleri, empati parkuru ve çeşitli kurum ile sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı stant alanları ziyaretçileri ağırlayacak.

Özellikle empati parkuru ile vatandaşların engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları deneyimleme fırsatı bulacağı etkinlikte, sosyal farkındalığın artırılması hedefleniyor. Çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler ve sahne gösterileri ise şenliğe renk katacak.

Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Yerel Haberler Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021