Yerel Haberler - 04.12.2025 - 13:24
İSTANBUL-BHA
Edinilen bilgilere göre, adliyede görevli bir memur tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen soygunda, adli emanette bulunan 25 kilogram altın ile 55 kilogram gümüşün çalındığı iddia edildi. Çalınan altının yaklaşık 142 milyon TL, gümüşün ise 4,8 milyon TL değerinde olduğu belirtiliyor.
İddiaya göre olayla bağlantılı bir memur gözaltına alınırken, soygunu bizzat gerçekleştirdiği öne sürülen adliye hizmetlisinin Londra’ya kaçtığı yönünde bilgiler gündeme geldi. Kaçtığı iddia edilen kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
HSK, olayın ardından adli emanetten sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin hakkında idari soruşturma başlattı. Savcı Engin’in görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağına ilişkin değerlendirmenin ise soruşturma sürecinde netleşmesi bekleniyor.
Olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma devam ederken, adli emanet kasasında nasıl bir güvenlik zafiyeti oluştuğuna ilişkin detaylar da araştırılıyor.
Yavuz Engin, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi dosyasını çözen savcı” olarak biliniyor. Engin, 1989 yılında Almanya’da doğmuş; eğitimini Türkiye’de tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra (mezuniyet 2013), bir süre avukatlık stajı yapan Engin, ardından 2014’te savcı adaylığıyla mesleğe başlamış, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 2024 Nisan ayında görevlendirme ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmıştır.
Yerel Haberler Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri
Yerel Haberler Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak
Yerel Haberler Hizmetin gücü filoya yansıyor
Yerel Haberler ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı
Yerel Haberler Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021