Yerel Haberler - 31.03.2026 - 0:00
BURSA-BHA
Sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda 55 şüpheli gözaltına alınırken, firari 4 kişi için yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “rüşvet”, “suçtan elde edilen mal varlığını aklama” ve “imar kirliliğine neden olma” suçlamaları kapsamında geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Emniyet birimleri, soruşturma çerçevesinde 5 farklı ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek şüphelilere ait çok sayıda adreste arama yaptı. Operasyonlarda toplam 51 konut, 23 iş yeri ve bir vakıf adresinde arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi.
Ayrıca şüphelilerin kullanımındaki araçlar da incelemeye alındı.
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, dönemin Nilüfer Belediye Başkanları Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem ile bazı belediye personelinin, belirli inşaat projelerinde usulsüz emsal artışları sağladığı öne sürüldü. Bu işlemlerin rüşvet karşılığında yapıldığı ve ilgili kişi ve proje sahiplerine maddi kazanç sağlandığı iddia ediliyor.
Yetkililer, söz konusu uygulamaların belediye süreçleri üzerinden organize şekilde yürütüldüğü yönündeki bulguların soruşturmanın temelini oluşturduğunu belirtiyor.
Operasyon kapsamında toplam 59 kişi hakkında işlem başlatıldığı, bunlardan 55’inin gözaltına alındığı açıklandı. Güvenlik birimleri, adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü ve yeni gözaltıların gündeme gelebileceği değerlendiriliyor.
Yerel Haberler A Milli Takım Dünya Kupası için bugün sahada
Yerel Haberler İmamoğlu davasında savcı görüşünü sundu
Yerel Haberler Türkiye’de serin ve yağışlı hava etkisini koruyor
Yerel Haberler AB’den enerji tasarrufu çağrısı: Daha az seyahat önerisi
Yerel Haberler İşsizlik şubatta yükseldi: Oran yüzde 8,5 oldu
Yerel Haberler Sağlık ve sosyal destek tek noktada buluşacak
Yerel Haberler Meliz Birinci’ye “Yaşam Boyu Meslek Başarı Ödülü”
Yerel Haberler Avrupa’da doğalgaz alarmı
Yerel Haberler Halk Pazarı projesi Türkiye’ye örnek oluyor: 14. şube açıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021