Bursa’da su krizi derinleşiyor: Barajlarda su bitti

Yerel Haberler - 17.10.2025 - 6:47

BURSA – BHA

Nilüfer Barajı tamamen kururken, Doğancı Barajı’nda da su hızla çekiliyor. Bursa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BUSKİ) tarafından 1 Ekim’den bu yana kent genelinde 12 saatlik planlı su kesintileri uygulanıyor.

Uludağ’a bu yıl beklenenin altında kar düşmesi ve uzun süredir yağış görülmemesi, hem yüzey hem de yer altı su kaynaklarını olumsuz etkiledi. Bursa’da bulunan 14 ambalajlı su üretim tesisi, yılda yaklaşık 4 milyon 415 bin metreküp suyu şişeleyip satışa sunarken, kentin günlük 533 bin metreküplük su ihtiyacı tam olarak karşılanamıyor.

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) raporuna göre, yer altı sularının en yoğun ve ücretsiz kullanıcısı sanayi kuruluşları. Bu durum, mevcut kaynakların hızla tükenmesine neden oluyor.

Suyun azalmasından turistik bölgeler de payını aldı. Kestel ilçesindeki Saitabat Şelalesi’nde su neredeyse tamamen çekildi. Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, “Şelalemiz Bursa’nın turistik simgelerinden biriydi. Ancak artık neredeyse hiç akmıyor, son 10 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz” dedi.

Benzer bir tablo Isparta’da da yaşanıyor. Türkiye’nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü, su seviyesinin düşmesiyle ikiye ayrıldı. Kuruyan bölümler otlak haline gelirken, Kovada Gölü’nde de aynı manzaralar dikkat çekti.

Uzmanlar, önümüzdeki dönemde yağışların artmaması halinde hem tarımsal hem de içme suyu temininde ciddi sıkıntıların yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Yerel Haberler A Milli Takım’dan kritik zafer! Dünya Kupası kapısı aralandı

Yerel Haberler X’te erişim sorunu: Kullanıcılar platforma giremedi

Yerel Haberler RATEM Başkanı Vedat Gündoğan’dan Türk İnternet Medya Birliği’ne ziyaret

Yerel Haberler Aksaray’da oyun parkları yenileniyor

Yerel Haberler Otomotiv ihracatı 41,5 milyar dolarla tarihi rekor kırdı

Yerel Haberler Aksaray’da trafiği rahatlatacak yeni çevre yolu

Yerel Haberler RATEM Başkanı Gündoğan’dan TİMBİR’e ziyaret: “Yeni dönemde güçlü iş birlikleri kuracağız”

Yerel Haberler Milliler Dünya Kupası yolunda kritik virajda: Rakip Romanya

Yerel Haberler RTÜK Başkanı Daniş’ten Adalet Bakanı Gürlek’e ziyaret

Yerel Haberler 14 şehirdeki 54 Hazine taşınmazı için özelleştirme kararı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021