Brent petrolün varili 65,79 dolardan işlem görüyor

Yerel Haberler - 19.08.2025 - 6:55

ANKARA – BHA

Dün 66,39 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 66,14 dolardan kapatmıştı. Bugün saat 09.27 itibarıyla fiyat, kapanışa göre yüzde 0,5 düşüşle 65,79 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 62,25 dolardan işlem gördü.

Barış beklentisi fiyatları etkiledi

ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin 18 Ağustos’ta gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yapılan açıklamalar, piyasada Ukrayna savaşının sona erebileceği ve Rus petrolüne yönelik yaptırımların kalkabileceği yönündeki beklentileri artırdı. Trump, Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla üçlü zirve hazırlıklarının başladığını duyurdu. Zelenskiy de Putin ile ikili görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Toplantıya katılan Avrupalı liderlerden Almanya Başbakanı Friedrich Merz, zirvenin iki hafta içinde yapılmasının planlandığını bildirdi. Bu gelişmeler, arz güvenliğine ilişkin kaygıları azaltarak petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladı. Analistler, kısa vadede ateşkes ya da anlaşma olmasa da müzakerelerde ilerleme sağlandığını, bunun da jeopolitik riskleri düşürdüğünü belirtiyor.

ABD-Hindistan gerilimi ve Fed beklentileri

Öte yandan yatırımcıların odağında, Hindistan’ın Rus petrolü alımlarına karşı ABD’nin uygulayacağı yüzde 25 ek tarife bulunuyor. Washington ile Yeni Delhi arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalırken, söz konusu tarifenin 27 Ağustos’ta yürürlüğe gireceği açıklandı. Analistler, Hindistan rafinerilerinin ekonomik açıdan uygun olduğu sürece Rus petrolü ithalatına devam edeceğini, ağustos sonunda yapılacak ABD-Hindistan görüşmelerinin fiyatlar üzerinde etkili olacağını ifade ediyor.

Ayrıca piyasalar, 21 Ağustos’ta düzenlenecek Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimleri konusunda vereceği sinyalleri de yakından izleyecek.

Teknik açıdan Brent petrolde 72,15 dolar direnç, 63,37 dolar ise destek seviyesi olarak öne çıkıyor.

Yerel Haberler Kitapseverlerin buluşma noktası Kepez

Yerel Haberler Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu

Yerel Haberler Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede

Yerel Haberler Burdur’da tarımda yeni dönem: B-Reçete sistemi tanıtıldı

Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek Düzce’de ziyarette bulundu

Yerel Haberler Böcek soruşturmasında yeni gözaltı: Özel kalem personeli yakalandı

Yerel Haberler Bilgihan: “Salda’yı dünyaya tanıtacağız”

Yerel Haberler Türkiye çevrim içi sürede dünya ortalamasını geride bıraktı

Yerel Haberler Bahçeli’den istifa açıklaması: “Akademik sebeplerle görevinden ayrıldı”

Yerel Haberler ASTEM’den Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021