Yerel Haberler - 12.08.2025 - 8:33
ANKARA – BHA
Fiyatlardaki artışta, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına uygulanan ek gümrük vergilerinin uygulanmasını 90 gün daha erteleyen kararnameyi imzalaması etkili oldu. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çin’e yönelik tarifelerin askıya alınması 90 gün daha uzatıldı, anlaşmanın diğer unsurları değişmedi” ifadelerini kullandı.
Bu gelişme, dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi arasındaki ticaret geriliminin ve yakıt talebindeki endişelerin hafiflemesine yol açtı.
Piyasalar ayrıca ABD’de bugün açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerini de yakından takip ediyor. Uzmanlar, bu verilerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecekteki para politikası kararları hakkında önemli ipuçları verebileceğine dikkat çekiyor.
Öte yandan, ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 15 Ağustos’ta Alaska’da yapacağı görüşmenin sonuçlarına dair belirsizlikler, petrol fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Analistler, ABD ve Rusya arasında olası bir anlaşmanın petrol arzıyla ilgili endişeleri azaltarak piyasadaki baskıyı hafifletebileceğini belirtiyor.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021