Brent petrol 68,90 doları gördü

Yerel Haberler - 25.07.2025 - 7:55

ANKARA – BHA

Dün 68,82 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 68,58 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugünkü artışta, küresel ticaret anlaşmalarına ilişkin iyimser havanın etkili olduğu bildiriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Japonya ile gümrük tarifelerinde indirime gidildiğini açıklamasının ardından, Avrupa Birliği ve Hindistan’la da benzer ticari uzlaşıların gündeme gelmesi, petrol piyasalarında talep beklentilerini artırdı. Hindistan Ticaret Bakanı Piyush Goyal’in ABD ile anlaşmaya yakın olduklarını belirtmesi, bu iyimser havayı güçlendirdi.

Avrupa Birliği ile ABD arasındaki gümrük tarifelerinin yüzde 30’dan yüzde 15’e düşebileceği yönündeki haberler de yatırımcıların risk iştahını yükseltti. Trump, yaptığı açıklamada Avrupa’nın ABD’li firmalara pazarlarını açması durumunda, daha düşük tarifeler uygulanabileceğini söyledi.

Uzmanlara göre, ticaret gerilimlerinin azalması küresel ekonomik faaliyeti destekleyebilir ve bu durum petrol talebinde artışa yol açabilir. Sanayi üretimi ve ulaşım sektöründeki toparlanma sinyalleri de fiyatlardaki yukarı yönlü hareketi destekleyen unsurlar arasında yer alıyor.

Öte yandan, Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından faiz indirimi beklentileri yeniden gündeme geldi. Trump’ın düşük faiz çağrısı, doların diğer para birimlerine karşı değer kaybedeceği ve bunun da petrol talebini artıracağı yönünde yorumlandı.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021