Böcek ailesinin ölüm nedeni belli oldu: Otelde uygulanan böcek ilacı zehirledi

Yerel Haberler - 27.11.2025 - 6:24

İSTANBUL-BHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan mütalaada, ailenin ölümünde gıda zehirlenmesi ihtimalinin bulunmadığı, otelde uygulanan böcek ilacının toksik etkisinin belirleyici olduğu ifade edildi. Raporda, yapılan ölü muayenesi, otopsi ve laboratuvar incelemelerinin ardından aynı sonuca varıldığı belirtildi.

Olayın geçmişi

Almanya’dan İstanbul’a 9 Kasım’da gelen Böcek ailesi, Fatih’te bir otelde konaklamaya başlamıştı. 12 Kasım sabahı fenalaşan aile, hastanedeki tedavilerinin ardından otele dönmüştü. Ertesi gece yeniden rahatsızlanan aile bu kez ambulansla hastaneye götürülmüştü.

6 yaşındaki Kadir Muhammet Böcek ve 3 yaşındaki Masal Böcek, yapılan müdahalelere rağmen aynı gün hayatını kaybetti. Anne Çiğdem Böcek 14 Kasım’da, baba Servet Böcek ise 17 Kasım’da yaşamını yitirdi.

Ailenin kaldığı odada konaklayan iki turist de benzer şikayetlerle hastaneye kaldırılmış, otelde yapılan incelemelerin ardından tesis mühürlenmişti.

Savcılık soruşturması çok yönlü olarak sürüyor. Yetkililerin, böcek ilacının kimyasal içeriği, uygulama yöntemi ve sorumlulara ilişkin detayları araştırdığı öğrenildi.

Yerel Haberler Ağrı’da askeri araç kazası: Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay şehit oldu

Yerel Haberler Kars Açık Kapı Şube şiddet mağduru kadınların yanında olmaya devam ediyor

Yerel Haberler Malatya’da operatör yetiştirme projesi hayata geçiriliyor

Yerel Haberler İstanbul merkezli DEAŞ operasyonu: 9 gözaltı

Yerel Haberler Trump: İran’la anlaşma ihtimalimiz yüksek

Yerel Haberler KVKK’dan uyarı: Açık rıza ve aydınlatma metinleri artık ayrı olacak

Yerel Haberler Jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymayan sürücüye 425 bin TL ceza

Yerel Haberler Çanakkale’de nefes kesen anlar: 112 ekibi ambulansta doğum yaptırdı

Yerel Haberler Araçta telefon tutucu ve koku yasağı iddiasına resmi açıklama

Yerel Haberler Restoran ve kafelerde ayrıntılı menü dönemi başlıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021