Black Friday ABD’de rekor kırdı: Çevrim içi harcamalar 11,8 milyar dolara ulaştı

Yerel Haberler - 30.11.2025 - 6:59

ANKARA – BHA

Efsane Cuma’dan bir gün önce kutlanan Şükran Günü’nde de çevrim içi harcamalar dikkat çekici seviyelere çıktı ve toplamda 6,4 milyar dolara ulaştı. Öte yandan, yapay zeka tabanlı e-ticaret trafiğinde de çok büyük bir artış yaşandı. Geçen yıla kıyasla yüzde 805’lik yükseliş, çevrim içi alışverişte yapay zekanın etkisini gözler önüne serdi.

Mastercard SpendingPulse verileri de tüketici hareketliliğini doğruladı. Buna göre, Efsane Cuma gününde perakende satışlar bir önceki yıla göre yüzde 4,1 oranında arttı.

ABD’de kasım ayının dördüncü perşembesinde kutlanan Şükran Günü ile başlayan ve Black Friday, Küçük İşletmeler Cumartesisi (Small Business Saturday), Siber Pazartesi (Cyber Monday) gibi alışveriş günleriyle devam eden dönem, Noel ve yılbaşıyla birlikte perakende sektörü için en kritik süreç olarak görülüyor.

“Tatil sezonu” olarak adlandırılan bu dönem, hem büyük perakendeciler için yılın en yüksek kazanç elde edilen zamanı hem de tüketicilerin ekonomik durumuna dair önemli bir gösterge niteliğinde. ABD Ulusal Perakendeciler Birliği’nin tahminlerine göre, bu yıl ülkedeki tatil dönemi satışlarının ilk kez 1 trilyon doları aşması bekleniyor.

Yerel Haberler ASİAD Heyetinden TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa’ya Ankara ziyareti

Yerel Haberler Hatay İskenderun’da asansör kazası

Yerel Haberler Artvin’de 22 bin 592 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Yerel Haberler Kırıkhan MEM şampiyon oldu

Yerel Haberler AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu oldu

Yerel Haberler Hatay Samandağ’da karne sevinci

Yerel Haberler AKK’de geri dönüşümün önemine dair panel gerçekleştirildi

Yerel Haberler Mehir Aile Platformu’ndan Brüksel Ticaret Müşavirliğine ziyaret

Yerel Haberler AKK’de Söz Onda-Deneyim Paylaşım Platformu söyleşileri devam ediyor: Programın konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Yerel Haberler Nallıhan’da öğrenciler karnelerine kavuştu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021