BIST 100 endeksi günü kayıpla kapattı

Yerel Haberler - 16.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Endeks, önceki kapanışa göre 136,21 puan azalırken, toplam işlem hacmi 115,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör endeksleri incelendiğinde, bankacılık endeksi yüzde 0,06 yükseliş gösterirken, holding endeksi yüzde 1,42 oranında değer kaybetti. Sektörler arasında en fazla yükseliş yüzde 1,36 ile orman, kağıt ve basım sektöründe görülürken, en büyük düşüş ise yüzde 3,35 ile sigorta sektöründe yaşandı.

Küresel piyasalarda ise Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne pozitif bir başlangıç yapmasına rağmen gün içinde 13.137,73 seviyesine kadar yükseldi. Ancak daha sonra gelen satışlarla birlikte endeks günü negatif seyirle kapattı.

Yurt içinde açıklanan verilere göre Türkiye’nin merkezi yönetim bütçe gelirleri şubat ayında 1 trilyon 353 milyar 593 milyon lira, giderleri ise 1 trilyon 329 milyar 226 milyon lira olarak kaydedildi.

Yerel Haberler Ankara’da kuvvetli yağış cumartesi gecesine kadar sürecek

Yerel Haberler Yılın Basın Fotoğrafları 2027’de kategoriler yeniden şekilleniyor

Yerel Haberler DMM’den bedelli askerlikte 28 gün kaldırılıyor iddiasına yalanlama

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon meselesi sermaye piyasalarını kriminalize etmemeli

Yerel Haberler TİMBİR’e yeni genel merkezinde hayırlı olsun ziyareti

Yerel Haberler İstanbul’da sel alarmı: 3 bin 57 kişi kurtarıldı, 60 bin personel sahada

Yerel Haberler Süper Lig’de heyecan dolu hafta: Gözler Trabzonspor-Beşiktaş maçında

Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021