Bir Parka Sığan Değer: Basın Medya Parkı

Ana Manşet - 12.01.2026 - 19:39

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından şehre kazandırılan park projelerine ilişkin önemli bir çağrıda bulundu. Sarıkaya, Aksaray’da yapılan parklardan birine “Basın Medya Parkı” adının verilmesinin, basın emekçileri adına anlamlı bir vefa örneği olacağını söyledi.

Aksaray’ın son yıllarda yeşil alan yatırımlarıyla dikkat çeken bir şehir haline geldiğini belirten Sarıkaya, bu gelişimde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyoner belediyecilik anlayışının büyük payı olduğunu ifade etti. Sarıkaya, “Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’a kazandırdığı parklar, yalnızca dinlenme alanı değil, sosyal hayatı canlandıran önemli yaşam merkezleridir” dedi.

Basın ve medya mensuplarının toplumun doğru bilgilendirilmesi adına fedakârca görev yaptığını vurgulayan Sarıkaya, gazetecilerin şehirlerin hafızasını oluşturan en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çekti. “Gece gündüz demeden çalışan basın emekçilerinin emeğinin görünür kılınması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, Aksaray’da hayata geçirilen parklardan birine Basın Medya Parkı adının verilmesinin, hem gazeteciler için moral kaynağı olacağını hem de Aksaray’ın basın özgürlüğüne verdiği değeri simgeleyeceğini belirtti. Bu konuda Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in duyarlılığına güvendiklerini dile getirdi.

Açıklamanın sonunda Sarıkaya, “Basına ve emeğe verdiği değerle takdir toplayan Sayın Dr. Evren Dinçer’in, bu anlamlı talebi değerlendireceğine inanıyoruz. Basın Medya Parkı, Aksaray’a yakışacak kalıcı bir eser olacaktır” dedi.

Ana Manşet Adıyaman’da feci kazada otomobil kağıt gibi ezildi: 3 ölü, 1 yaralı

Ana Manşet Adıyaman’da kaza: 3 ölü, 1 yaralı

Ana Manşet Antalya’da modern yaşam ve kazançlı yatırım bir arada: Sun City 2 Antalya projesi

Ana Manşet Dört lise öğrencisi dünyada ilk 10’da

Ana Manşet Değişim İradesi Sandığa Yansıdı

Ana Manşet Aksaray OSB’de Olumsuz Hava Koşullarına Rağmen Üretime Kesintisiz Destek

Ana Manşet Aksaray’da 719 Riskli Bağımsız Birim Yıkıldı

Ana Manşet Vatandaş şikayet etti; RTÜK dizi ve gündüz kuşağına müeyyide uyguladı

Ana Manşet Sertaç Güven’den Artvinli gençlere stattan maç izleme desteği

Ana Manşet Giresunlu bilim insanından kanser tedavisinde büyük başarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021