Bilinçlenme Bağımlılıkla Mücadelede Çok Önemli

Aksaray Haberleri - 12.04.2016 - 10:48

Aksaray Üniversitesi(ASÜ) Yeşilay Topluluğu’nun düzenlediği “Bağımlılıkla Mücadele” konulu konferansta konuşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı Koordinatörü İsrafil Özçiftçi, zararlı maddelerle mücadelenin en önemli kısmımın bilinçlenme olduğunu vurguladı.

Etkinliğin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Yeşilay Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Ünlü, Yeşilay Cemiyeti’nin tarihçesini anlattı. 1920 yılında Osmanlı Devleti’ni istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerinin ve özellikle de İstanbul’da bulunan İngiliz gemilerinin, limanlara alkollü içecekler indirip halka ve gençlere dağıttıklarını belirten Ünlü, “İşgal güçleri sadece Osmanlı’nın toprağına değil, manevi değerlerine de göz dikmişti. İçki dağıtımı da bu manada yapılan bir faaliyettir. Ancak Türk ulusu milli ve manevi değerlerine yapılan bu saldırıya başkaldırdı; bugün Yeşilay olarak anılan cemiyeti kurdu. Cemiyet bugün de varlığını ve faaliyetlerini sürdürüyor; gençleri sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi bağımlılıklardan kurtarmak için faaliyetlerde bulunuyor. Bu manada yapılacak en önemli faaliyet bilinci arttırmak” dedi. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı Koordinatörü İsrafil Özçiftçi ise bağımlılık konusuna duyarsız kalmamak gerektiğinden söz ederek, “Bir yangın olur ve itfaiye olay yerine geldiğinde önce yangına müdahale etmez; güvenli bir alan oluşturur ve o bölgeyi soğutur. Böylece yangının ilerlemesini durdurmaya çalışır. Bu bir koruma çalışmasıdır ve en önemlisi de budur. Madde bağımlıları yapılan bir araştırmada, birilerinin kendilerini doğru yönlendirmesi durumunda bağımlı olduğu maddeye başlamayacağını beyan ediyor. Bunun oranı yüzde 65’ler seviyesinde. Doğru kaynaktan verilen doğru bilgiler bağımlılıkları azaltıyor” dedi.

Etkinliğin son bölümünde İsrafil Özçiftçi, kendisini dinleyenlerden gelen soruları yanıtladı ve yapılan çalışmaları anlattı.

Aksaray Haberleri Yenilenmiş teknolojik ürünlerde tüketiciye yeni güvenceler

Aksaray Haberleri UDSP yabancı dil sınavı soru ve cevapları erişime açıldı

Aksaray Haberleri Kars merkezli ‘Evde paketleme işi’ vaadiyle vatandaşları dolandırdılar

Aksaray Haberleri Kars İl Özel İdaresi’nde kilit parke taşı üretimi aralıksız sürüyor

Aksaray Haberleri Kaymakam Aslantatar, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu

Aksaray Haberleri DMM’den sahte belge uyarısı: NATO Zirvesi iddiaları yalanlandı

Aksaray Haberleri Kars Milletvekili Adem Çalkın: Kars’a 24 doktor atandı, yeni hekimler hayırlı olsun

Aksaray Haberleri Terör soruşturmasında 178 kişi tutuklandı

Aksaray Haberleri Kars Kaşarı, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili yolunda

Aksaray Haberleri Çorum’da 83 bin 402 öğrenci karne sevinci yaşadı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021