Yerel Haberler - 29.10.2025 - 17:43
ANKARA – BHA
BHA Genel Müdürü Kaçar’ın notları şöyle;
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar
🟢 “Cumhuriyet, milli iradenin şahlanışıdır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, Cumhuriyetin ilanını “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle tanımlayarak başladı. Vurgusu netti: Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, milletin kendi kaderine sahip çıkışının ifadesidir.
🟢 “Türkiye Yüzyılı’nın kilometre taşlarını döşüyoruz.” Cumhurbaşkanı, sadece Türkiye’nin değil, medeniyet coğrafyamızın tamamının huzur ve istikrarı için Türkiye Yüzyılı vizyonunun adım adım inşa edildiğini söyledi. Bu söz, salondaki hemen herkesin not defterine düştü.
🟢 Savunma sanayinde büyük dönüşüm. “20 yıl önce yüzde 80 dışa bağımlı olan savunma sanayimiz, bugün dünyayla rekabet edebilir seviyeye ulaştı.” Bu cümleyle birlikte, Türkiye’nin bağımsızlık hikâyesinde üretim gücüne vurgu yaptı.
🟢 “Terör tehdidinin tamamen sıfırlandığı bir Türkiye.” Cumhurbaşkanı, huzurun ve güvenliğin her karışta tesis edilmesi için kararlılık mesajı verdi: “Sabırla, azimle, sağduyuyla inşa ettiğimiz güçlü Türkiye yolunda geri dönüş yok.”
🟢 Uluslararası mesaj: Atatürk Uluslararası Barış Ödülü’nün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e takdim edileceğini açıkladı. Bu, Türkiye’nin küresel barış vizyonuna verilen bir anlam yüküydü.
Yerel Haberler Kars ‘ta Türkiye Dağcılık Federasyonu yaz yürüyüş liderliği eğitimi kurs başvuruları başladı
Yerel Haberler CHP kurultayı davası 11 Kasım’a ertelendi
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon meselesini çok ciddiye alıyoruz
Yerel Haberler Konferans Ligi’nde perde açılıyor: 18 maçlık futbol gecesi!
Yerel Haberler Ankara’da okul çevrelerinde 20 günde 19 bin kişi sorgulandı
Yerel Haberler MEB’den ailelere okul öncesi eğitim rehberi
Yerel Haberler Giresun’da olası afetler için alınan tedbirler görüşüldü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021