Yerel Haberler - 29.10.2025 - 17:43
ANKARA – BHA
BHA Genel Müdürü Kaçar’ın notları şöyle;
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar
🟢 “Cumhuriyet, milli iradenin şahlanışıdır.” Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, Cumhuriyetin ilanını “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle tanımlayarak başladı. Vurgusu netti: Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, milletin kendi kaderine sahip çıkışının ifadesidir.
🟢 “Türkiye Yüzyılı’nın kilometre taşlarını döşüyoruz.” Cumhurbaşkanı, sadece Türkiye’nin değil, medeniyet coğrafyamızın tamamının huzur ve istikrarı için Türkiye Yüzyılı vizyonunun adım adım inşa edildiğini söyledi. Bu söz, salondaki hemen herkesin not defterine düştü.
🟢 Savunma sanayinde büyük dönüşüm. “20 yıl önce yüzde 80 dışa bağımlı olan savunma sanayimiz, bugün dünyayla rekabet edebilir seviyeye ulaştı.” Bu cümleyle birlikte, Türkiye’nin bağımsızlık hikâyesinde üretim gücüne vurgu yaptı.
🟢 “Terör tehdidinin tamamen sıfırlandığı bir Türkiye.” Cumhurbaşkanı, huzurun ve güvenliğin her karışta tesis edilmesi için kararlılık mesajı verdi: “Sabırla, azimle, sağduyuyla inşa ettiğimiz güçlü Türkiye yolunda geri dönüş yok.”
🟢 Uluslararası mesaj: Atatürk Uluslararası Barış Ödülü’nün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e takdim edileceğini açıkladı. Bu, Türkiye’nin küresel barış vizyonuna verilen bir anlam yüküydü.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021