Yerel Haberler - 25.09.2025 - 13:05
YAŞAR TONBAK/ANKARA-BHA
Beypazarı ilçesinin kırsal alanları ve yüksek kesimlerinde yetişen alıç, pazara getirilerek satışa sunuldu. Bağı 50 TL’den satılan alıç, başta kalp hastalıkları olmak üzere çeşitli sağlık faydaları ve yüksek C vitamini içeriği ile dikkat çekiyor.
Alıçta amino asitler ve mineraller bulunurken, sindirim sistemini destekleyici etkisi olduğu belirtiliyor. Ayrıca alıç sirkesi de pazarın rağbet gören ürünleri arasında yer alıyor. Pazara alıç getiren Emin Ünlü, topladığı alıçları ipe dizerek satışa sunduğunu ve sirkesini cam kapta 20 gün boyunca güneş görmeyen bir ortamda karıştırarak mayaladıklarını ifade etti. 21. günden sonra satışa sunulan alıç sirkesi yoğun ilgi görüyor.
Emin Ünlü, alıç toplamaya gidecek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, yüksek kesimlerde ayı gibi tehlikelerle karşılaşabileceklerini söyledi.
Yerel Haberler Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti müstakil kalacak
Yerel Haberler Lavrov: Avrupa savaş kararı alırsa buna hazırız
Yerel Haberler AJet, Ankara’yı Balkanlar’a bağlıyor
Yerel Haberler Murgul Belediyespor Kulübü, namağlup lider Şiran Yıldızspor Kulübü’nü 1-0 mağlup etti
Yerel Haberler Aydın Şehir Hastanesi açılışa hazırlanıyor
Yerel Haberler Aydın’da ambulansta mucize doğum
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımını bırakan 15 kişiye teşekkür belgesi verdi
Yerel Haberler Ege Bölgesi ihracatta kan kaybetti
Yerel Haberler Konya’da çocuklara trafik ve bisiklet güvenliği eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021