Yerel Haberler - 24.03.2026 - 0:00
İSTANBUL-BHA
Hazırlanan iddianamede, Güney’in de aralarında bulunduğu 7 şüpheli için 31 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar arasında İnan Güney’in yanı sıra İsmail Akkaya ve Seyhan Özcan yer aldı. Tutuksuz yargılanması istenen isimler ise Veysel Eren Güven, Sabriye Akkaya, Mehmet Akif Bulut ve Deniz Göleli oldu. Şüphelilerin, “suç örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” ve “kamu kurumlarını zarara uğratacak şekilde dolandırıcılık” suçlamalarıyla yargılanmaları talep edildi.
Hazırlanan iddianamede, dosyanın kamuoyunda “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” olarak bilinen dava ile birleştirilmesi istendi. Bu kapsamda dosya, ilgili davaya bakan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine gönderildi.
Savcılık, her bir şüpheli için ayrı ayrı olmak üzere 9 yıl 8 aydan başlayıp 31 yıl 8 aya kadar değişen hapis cezaları talep etti. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, yargılama süreci resmen başlayacak.
Yerel Haberler Kars’ta gümrük kaçağı ürün ele geçirildi
Yerel Haberler CHP’de kurultay takvimi başlıyor
Yerel Haberler Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli yağış alarmı verildi
Yerel Haberler 3. Uluslararası Rumeli Sosyal Bilimler Kongresi, Tiran’da çeşitli ülkelerden akademisyenleri bir araya getirdi
Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Fikrin başarıya dönüşebilmesi girişimcinin yatırımcıyla buluşmasına bağlı
Yerel Haberler Kars’ta su yönetimi için toplantı
Yerel Haberler Karslı Milli Atlet Tuğba Toptaş İzmir’de fırtına gibi esti
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021