Beşiktaş’ta kriz derinleşiyor: Kartal’da sezon yine kabus oldu

Yerel Haberler - 06.05.2026 - 0:00

İSTANBUL-BHA

Siyah-beyazlı ekip, ligin bitimine iki hafta kala 4. sırayı garantilerken, Türkiye Kupası’na da yarı finalde veda ederek taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Beşiktaş, Süper Lig’de son şampiyonluğunu 2020-21 sezonunda yaşadı. Ancak sonraki süreçte yönetim krizleri, teknik direktör değişiklikleri ve kadro istikrarsızlığı nedeniyle beklenen başarı yakalanamadı. Siyah-beyazlı takım son 5 sezonda ligi iki kez 6’ncı, bir kez 3’üncü ve iki kez de 4’üncü sırada tamamladı.

Şampiyonluk sonrası düşüş başladı

2021-22 sezonuna teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde başlayan Beşiktaş, sezon içinde Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile yoluna devam etti. Siyah-beyazlı ekip, sezonu şampiyon Trabzonspor’un 22 puan gerisinde 6. sırada bitirdi. Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda eden Beşiktaş, sezonu yalnızca TFF Süper Kupa zaferiyle kapattı.

Şenol Güneş dönüşü de yetmedi

2022-23 sezonunda Valerien Ismael ile yola çıkan Beşiktaş, ilerleyen haftalarda görevi Şenol Güneş’e teslim etti. Siyah-beyazlılar ligi liderin 10 puan gerisinde 3. sırada tamamlarken, Türkiye Kupası’nda ise son 16 turunda elendi. Takım sezonu kupasız kapattı.

Tarihin en kötü sezonlarından biri yaşandı

Beşiktaş, 2023-24 sezonunda büyük bir kriz dönemi geçirdi. Şenol Güneş ile başlayan sezonda Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe görev yaptı.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin olağanüstü kongre kararı sonrası göreve Hasan Arat seçildi. Ancak tüm değişimlere rağmen siyah-beyazlı ekip sezonu Galatasaray’ın 46 puan gerisinde 6. sırada tamamladı. Beşiktaş, kötü geçen sezonda Türkiye Kupası’nı kazanarak teselli buldu.

Son iki sezonda da tablo değişmedi

2024-25 sezonuna Galatasaray karşısında alınan 5-0’lık Süper Kupa zaferiyle başlayan Beşiktaş, ligde iyi başladığı yarışta kısa sürede düşüş yaşadı.

Giovanni van Bronckhorst ile yollar ayrılırken, Hasan Arat yönetimi de istifa etti. Olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa Serdal Adalı seçildi. Sezonu Ole Gunnar Solskjaer ile tamamlayan siyah-beyazlılar, ligi şampiyonun 33 puan gerisinde 4. sırada bitirdi ve Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Beşiktaş, Avrupa kupalarında da son yıllarda beklentilerin uzağında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, son olarak 2021-22 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti ve grubunu son sırada tamamladı.

2023-24 sezonunda UEFA Konferans Ligi’nde, 2024-25’te ise UEFA Avrupa Ligi’nde ilerleyemeyen Beşiktaş, bu sezon da Avrupa macerasına eleme turlarında veda etti.

Siyah-beyazlı camiada hem ligde hem Avrupa’da yaşanan başarısız tablo, gelecek sezon öncesi yeniden yapılanma tartışmalarını gündeme taşıdı.

Yerel Haberler 15. Uluslararası Gelecekle İletişim Çalıştayı Kuzey Makedonya’da gerçekleştirildi

Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası

Yerel Haberler RİDEF’ten “Rize’ye Sözümüz Var” buluşması: Başkentte Rize’nin geleceği konuşulacak

Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor

Yerel Haberler Şanlıurfa’da müzik köprüsü: Kısas’tan Kırşehir’e, dengbêjlerden dünyaya

Yerel Haberler Bakan Göktaş: Hatay’a 24 yılda 55 milyar liralık destek sağlandı

Yerel Haberler Tarım ürünlerinde fiyatlar eylülde düştü

Yerel Haberler Yalova’nın ilk kent bostanına Bornova desteği

Yerel Haberler İzmir Bornova’da öğrencilere bin kumanya dağıtıldı

Yerel Haberler Ankara’nın başkent oluşu türkülerle kutlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021