BBP’li Ekrem Alfatlı: Terörsüz bir Türkiye istiyoruz, idam cezası geri gelmeli

Yerel Haberler - 20.08.2025 - 11:47

ANKARA – BHA

Birlik Haber Ajansı (BHA) TV ile Hür Havadis’in ortak canlı yayınında, Hür Havadis Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Eksilmez’in moderatörlüğünde gerçekleşen programa BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı konuk oldu. Alfatlı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplumun farklı kesimlerinin bir arada yaşaması gerektiğinin altını çizen Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı , “Alevi’siyle, Kürt’üyle, Türkmen’iyle, Laz’ıyla bu aziz milletin ay yıldızlı bayrağı altında birlik içinde yaşamak istiyoruz. Ancak terör yoluyla milletin huzurunu bozmaya çalışan sözde siyasi partiler ve sözde sivil toplum örgütleri var. Bunların tek amacı, milletimizin birliğini parçalamaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin düşmanlarının açık olduğunu ifade eden Alfatlı, “Ermenistan, Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan ve ABD gibi ülkelerin Türkiye’nin yanında olmadığını herkes görüyor. Terör örgütleri de bunlarla aynı çizgide hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

“İdam cezası geri gelmeli”

Alfatlı, suç ve suçluyla mücadelenin önemine değinerek, özellikle kadın ve çocuklara yönelik vahşi saldırılar ile terör eylemlerinde idam cezasının geri gelmesi gerektiğini söyledi:

“Şu anda küçük çocuklarımızı, kadınlarımızı vahşice katledenlerin idamla cezalandırılmasını istiyoruz. Bombalı saldırılarda askerimizi, polisimiz ve vatandaşlarımızı şehit eden teröristler de idamla cezalandırılmalı. Ormanlarımızı yakanlar için de aynı şekilde ağır cezalar getirilmeli.”

Büyük Birlik Partisi olarak bu konuda milyonlarca imza topladıklarını belirten Alfatlı, referandum çağrısı yaptı:

“Halkımız istiyor mu istemiyor mu, referandumla ortaya çıksın. Biz halkın vicdanını temsil ediyoruz.”

“Sokak terörü ve suç artıyor”

Alfatlı, son dönemde sokak terörü, sanal kumar ve suçluyu övme eğilimlerinin arttığını belirterek, hapis cezalarının daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Kars Kale Spor’dan başarı: U18 Ligi Şampiyonu oldular

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı

Yerel Haberler Digor’da öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021