Bayırbucak Türkmenleri için SGK İl Müdürlüğünde toplantı

Aksaray Haberleri - 29.02.2016 - 11:55

Aksaray da ki Bayırbucak Türkmenlerinin; muayene, tedavi ve ilaç giderleri konusunda Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya ilişkin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çalışkan: “Aksarayda yaklaşık 650 Bayırbucak Türkmen’i misafirimiz var. Bunların Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için takip edilmesi gereken bir prosedür var.

Öncelikle Emniyet Müdürlüğünden alacakları “9” ile başlayan TC. Kimlik numaralarının Sağlık Müdürlüğünce sisteme dahil edilerek, Aile Hekimlerinin belirlenmesi gerekiyor.

Sağlık Müdürlüğümüzce kayıt altına alınan bu misafirlerimiz’ in ilk olarak aile hekimlerine gitmeleri gerekiyor. Aile Hekimleri tarafından sevk edilmeden Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde muayene olamayacaklar.

Suriyeli misafirlerimiz bu prosedürü bilmediğinden Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından; Türkçe, İngilizce, Arapça bir broşür hazırlanması ve bu broşürlerin gerek İl Emniyet Müdürlüğü, gerekse İl Göç İdaresi Müdürlüğü vasıtasıyla dağıtılması kararlaştırıldı” dedi.

Muayeneden sonra reçete bedellerinin ödenmesi hususunda ise Aksaray Eczacı Odası Başkanı Nazan Ulukuş Deniz, reçete sayısının çok olmadığı gerekçesi ile 5 adet eczane belirleyeceklerini ve reçetelerin bu eczanelerden karşılanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çalışkan; “Belirlenen eczaneler, bu reçeteleri Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adına fatura ederek Sosyal Güvenlik Kurumu Bahçelievler Sosyal Güvenlik Merkezine gönderecek. Burada kontrol edilen reçeteler bedeli ödenmek üzere Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gönderilecektir” dedi.

Toplantıya Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, Aksaray Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Ulukuş Deniz, Aksaray Eczacılar Odası Genel Sekreteri Havva Didem Terzi katıldı.

Aksaray Haberleri 27 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: 47 şüpheli tutuklandı

Aksaray Haberleri Başkan Şansi yetimlerle Ramazan sofrasında buluştu

Aksaray Haberleri Kadirli’de feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Aksaray Haberleri Bakan Güler: Güçlü ordu ve devlet, güvenliğimizin teminatıdır

Aksaray Haberleri AB’den nükleer atılım: 330 milyon euroluk destek

Aksaray Haberleri Galatasaray, Anfield’da ağır yenilgiyle Devler Ligi’ne veda etti

Aksaray Haberleri Batman’da yedi mahalleyi rahatlayacak yol açılıyor

Aksaray Haberleri Bayram öncesi market denetimleri

Aksaray Haberleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Çok sayıda atama ve görevden alma kararı

Aksaray Haberleri Emekli Sandığı kapsamındaki bayram ikramiyeleri bugün hesaplarda

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021