Bayanlar her alanda başarılı çalışmalar ortaya koyuyor

Aksaray Haberleri - 17.11.2017 - 15:34

Gösterdikleri örnek cesaretle ticari hayata atılan bayanları ziyaret eden Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi kendi işini kurmak isteyen bayanlara önemli destekler sunulduğunu söyledi.

Pekmez; KOSGEB desteğinden yararlanarak Aksaray’da inşaat, bina dış ve iç dekorasyon uygulamaları konusunda kendi işyerini açan Canan Şimşek’in sahibi olduğu Farketmez Home Stil adlı işyerini ziyaret etti.

Şimşek’i tebrik ederek hayırlı işler dileğinde bulunan Pekmez, bayanların böyle zor bir sektöre dokunmalarının çok güzel ve özel olduğunu söyledi. Kızkardeşi ile birlikte çalışan Şimşek ile bir süre sohbet eden Pekmez; iş hayatı, faaliyet alanı hakkında Şimşek’ten bilgi aldı.

Lise eğitiminin ardından iş hayatına 2005 yılında başladığını anlatan Şimşek; çalıştığı işyerinin sahibi başta olmak üzerek yakın çevresi ve inşaat sektörü temsilcilerinin kendisine büyük bir cesaret verdiğini ve kendi işyerini açtığını belirtti.

KOSGEB desteğinin özellikle kendi işini kurmak isteyen bayanlara sağladığı desteğin önemini belirten Şimşek: “Çalışmayı çok seviyorum. Bina dış cephe, iç mekan tasarım ve uygulamalarını yapıyorum. Kendim tasarlıyorum. CNC makinasında kendim kesip uygulamalarında da kendi emeğimi ortaya koyuyorum. Aksaray’da inşaat sektöründe bu işi yapan bayan yok.”dedi.

Şimşek’e tebrik ederek çalışma ve ticari hayatında başarılar dileyen Yeşim Pekmez Hanımefendi: “İnşallah sizin gibi iyi örnekler tüm bayanlara cesaret verir. Sizlerin sayısının artması çok önemli. Bayanların zorlu sektörlerde de başarılı olabileceklerini göstermiş olursunuz.”dedi.

Aksaray Haberleri Kars’ın gururu Avrupa yolunda

Aksaray Haberleri “Karın Yıldızları Sarıkamış’ta” projesi kapsamında öğrencilere moral ziyareti

Aksaray Haberleri İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Tehdit ortamında müzakere mümkün değil

Aksaray Haberleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Beypazarı’nda

Aksaray Haberleri AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Köklerden Geleceğe Kadın Çalıştayı”na katıldı

Aksaray Haberleri Bahis soruşturmasında 314 antrenöre men cezası

Aksaray Haberleri Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Aksaray Haberleri Kağızman’da üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi Nottingham Forest oldu

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’nin rakibi belli oluyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021