Battalgazi’de taziye hizmetlerinde yeni dönem

Yerel Haberler - 27.04.2026 - 0:00

MALATYA  – BHA 

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da Hasan Basri Türbesi’nin yanında bulunan Korucuk Mesire Alanı’ndaki Muhtarlık İşleri Müdürlüğü deposunda yürütülen taziye hizmetlerini yerinde inceledi. İlçedeki 104 mahalleye taziye çadırı, taziye ikramı ve taziye paketlerinin bu merkezden ulaştırıldığını belirten Başkan Taşkın, mevcut çadır sisteminin sürdürüleceğini, öncelikli hedefin ise mahallelere kalıcı taziye evleri kazandırmak olduğunu ifade etti. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 30 çadır, 3 bin sandalye, 400 masa ve 2 bini aşkın taziye paketiyle vatandaşlara acı günlerinde destek sağlanıyor.

İncelemeleri sırasında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, taziye hizmetlerinin Muhtarlık İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Taşkın, ilçedeki tüm mahallelere taziye çadırı ve ikram desteği ulaştırıldığını kaydederek şunları söyledi:

“Bugün Hasan Basri’de bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzün deposundayız. Buradan 104 mahallemize taziye çadırı, taziye ikramları ve taziye paketleri ulaştırıyoruz. Depolarımızda 30 taziye çadırımız var. Bunların 10’u körüklü sistemden oluşuyor. Hemen yanımızdaki vinç sayesinde bu çadırları daha hızlı ve pratik şekilde kurabiliyoruz. Önümüzdeki süreçte körüklü çadır sayımızı artırmayı düşünüyoruz ancak asıl hedefimiz, mahallelerimize kültür evi, semt konağı ya da taziye evi olarak kullanılabilecek kalıcı mekânlar kazandırmaktır. Geçen yıl ilk taziye evimizi Hasırcılar Mahallemizde hizmete açtık. Şu anda merkezde 10 taziye evimizin inşaatı sürüyor. Eski Malatya merkezinde de dört ayrı noktada yeni taziye evi projelerimizi kısa süre içinde başlatacağız. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar Battalgazi’mizde bu sayıyı 25 ila 30 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece hem personelimizin üzerindeki çadır kurulum yükünü azaltmış olacağız hem de taziye sahipleri misafirlerini daha temiz ve düzenli mekânlarda ağırlayabilecek. Elbette çadır sistemi tamamen ortadan kalkmayacak; özellikle dağınık ve uzak mahallelerde bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak yükün önemli bir bölümünü taziye evlerine kaydırarak daha pratik ve verimli bir hizmet sunmuş olacağız. Rabbim gecinden versin; ölüm hepimizin başında olan bir hakikat. Biz de belediye olarak hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz çadırlarda sobadan kömüre, odundan çay ve şekere kadar tüm ihtiyaçları taziye seti halinde ulaştırıyoruz. Bu hizmetlerde emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Yerel Haberler Türk kadın girişimcilerinin Avrupa açılımı Üsküp ve Ohrid’de ele alınacak

Yerel Haberler Banka kredisi olmadan mülk edinme imkanı

Yerel Haberler Moskova’dan Berlin’e diplomatik tepki

Yerel Haberler Altın piyasası haftaya yükselişle girdi

Yerel Haberler Serik’te 50 yıllık ‘can suyu’: Mahallenin yaşayan tarihi

Yerel Haberler Öğretmen Fatma Nur Çelik cinayeti davasında ikinci duruşma bugün yapılacak

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtihdam alanında ezberlerin bozulduğuna şahit oluyoruz

Yerel Haberler Bitcoin üç ayın zirvesine yükseldi: 80 bin dolar seviyesine yaklaştı

Yerel Haberler Beyaz Saray’daki silahlı saldırıya dünya liderlerinden kınama mesajları

Yerel Haberler Valiler Ankara’da yangın gündemiyle toplandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021