Başkentliler seçti, yavru zebranın adı “pijamalı” oldu

Yerel Haberler - 08.08.2026 - 17:27

ANKARA – BHA

Parkı ziyaret eden vatandaşların en çok tercih ettiği “Pijamalı” minik zebranın adı oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen dişi yavru zebra, kısa sürede Başkentlilerin ilgi odağı oldu.

Yaklaşık 20 kilogram ağırlığında ve 80 santimetre boyunda dünyaya gelen yavru zebranın ismini ise Atatürk Çocukları Doğal Yaşam Parkı ziyaretçileri belirledi.

Yavru zebranın ismini belirlemek için ilk olarak parkı ziyaret eden vatandaşlardan isim önerileri alındı. Vatandaşlar tarafından en fazla önerilen“Pijamalı”, “Çizgili”, “Temmuz” ve “Yaz” isimleri, daha sonra tekrar parkı ziyaret eden vatandaşların tercihine sunuldu. Vatandaşların çoğunluğu tercihini “Pijamalı” isminden yana kullandı. Yavru zebranın adı “Pijamalı” oldu.

Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanda hizmet veren Atatürk Çocukları ve Doğal Yaşam Parkı’nda 65 farklı tür ve ırktan toplam 584 hayvan bulunuyor. ABB Veteriner İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yakından takip edilen yavru zebra, annesiyle birlikte özel bakım altında büyümeye devam ediyor. Yavru zebra, dünyaya geldiği günden bu yana çocuklar başta olmak üzere kentin dört bir yanından gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

 

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyasıyla birliğimizi zirveyle daha ileri taşıyacağız

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolculara yeni hizmetler sunuluyor

Yerel Haberler Spor Yazarı Ömer Gürsoy: ”Futbolda Zırh Çatırdıyor”

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran: Her oy iş dünyamıza güç katıyor

Yerel Haberler Sultanlar Ligi’nde günün maç programı belli oldu

Yerel Haberler Gram ve çeyrek altın ne kadar?

Yerel Haberler Aksaray Valisi Murat Duru’nun eşi Elif Duru: Sevgisiz toplumlarda nefret çoğalır

Yerel Haberler Vergi mükelleflerine elektronik tebligat zorunluluğu genişletildi

Yerel Haberler Ankara Keçiören’de ibadethanelerde temizlik çalışması

Yerel Haberler Hatay’da dolandırıcılıktan aranan şahıs tutuklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021